Den nya serien som ska konkurrera ut F1

SPORTBLADET

Motorlistan 8/4

Foto: Jean Todt har nya idéer.

MOTORLISTAN

1) Jean Todt

Veckans snackis är att FIAs president vill ha F1 med elbilar 2013. Tanken är att köra det på samma banor som F1 och konkurrera ut kungaserien.

– Så snart som möjligt vill vi ha serier som kör med den nya energin, säger FIAs president Jean Todt till 'Financial Times'.

2) Sebastian Vettel

Han var överlägsen i F1-premiären. Vem ska kunna konkurrera med Red Bullföraren i helgen? Det är dags för säsongens andra F1-lopp, i Malaysia. Klimatet gör den tävlingen till årets mest krävande lopp.

•Viasat Motor lördag kl 10.00söndag kl 10.00

3) Marcus Ericsson

Var snabbast under den avslutande testdagen på Silverstone. Den svenske GP2-föraren har hittat formen.

– Skönt att visa att jag inte är någon sopa, säger han.

4) Kimi Räikkönen

Har genomfört ett två dagar långt test inför sin NASCARsatsning. I ett hemligt test för Kyle Busch Motorsports körde han en svart Toyota Tundra. Stallet var nöjt med testet.

– Det var riktigt roligt, kommenterar den förre F1-mästaren.

5) David Coulthard

Både skotten och tysken Ralf Schumacher fortsätter sin DTM-satsning tillsammans med Mercedes även 2011.

6) Luca di Montezemolo

Ferraris president vill gärna göra något för sitt Italien. Därför föreslår han att han ska ta över efter den kritiserade premiärministern Silvio Berlusconi.

7) Joakim Ljunggren

Endurostjärnan missade prispallen med åtta sekunder i VM-premiären. I helgen körs säsongens andra deltävling i Portugal.

8) Dani Pedrosa

MotoGP-föraren bröt nyckelbenet i höstas och har sedan dess haft stora problem. Nu har läkarna opererat bort den metallbricka som de då satte in och spanjoren mår nu mycket bättre. Han räknar med att köra nästa lopp den 1 maj.

9) Lewis Hamilton

Den förre F1-mästaren lånar ut sin röst till en mörk sportbil i den nya Diseyfilmen Cars 2 som har premiär i sommar. Även NASCARmästaren Jeff Gordon lånar ut sin röst i originalversionen.

10) Fredrik Åhlin

Svensken kör JVM i rally och får en ny kartläsare. Från och med nästa tävling kör han med Björn Nilsson.

Motorstopp:

Mary Spies

Mamman och managern till MotoGP-föraren Ben Spies letar efter en svärdotter. Hon ska vara något äldre än Ben, glad, sportig, ha egna intressen och vara självständig. Den som känner sig sugen kan anmäla sitt intresse på hans hemsida. Undrar vem som vill ha en sådan svärmor?

ARTIKELN HANDLAR OM