Sandell nära frontalkrock

SPORTBLADET

"Det hade kunnat gå illa"

Foto: Bildbyrån/Lars Hedelin

KARLSTAD. Specialsträckan Sågen höll på att sluta i dramatik.

Patrik Sandell fastnade med bilen i snödriva – och var sedan nära en frontalkrock med stjärnan Sébastien Loeb.

– Det hade kunnat gå illa, säger Sandell.

Det var längst med specialsträckan Sågen som publiken var nära att sätta hjärtat i halsgropen. Patrik Sandell hade kört halvvägs på sträckan när han kom för fort in i en böj, fick sladd på bilen och kraschade in i en snövall.

Loeb kom i full karriär

Hela fronten fylldes med snö och kartläsaren Staffan Parmander var tvungen att springa ut och rensa bort snön - något som gjorde att en minut gick till spillo. Bilen hade snurrat ett halvt varv och Sandell var tvingades köra drygt tio meter i motsatt färdriktning för att kunna vända och köra vidare.

Men då kom världstjärnan Sébastien Loeb i full fart mot svensken. Fransmannen hann uppfatta Sandell på vägen tack vare ivrigt varnande åskådare – men situationen hade kunnat sluta illa.

”Blev rätt paff”

– Det är klart det hade kunnat gå riktigt illa. Men det var ingen panik över det. Han hann se mig i god tid även om han nog blev rätt paff, säger Sandell.

Hann du bli orolig?

– Nja, jag mötte världens bäste rallyförare så det var rätt lugnt.

Har du pratat med Loeb efteråt?

– Ja, jag bad om ursäkt. Men han bara skrattade och sa att det var lugnt. Det här är ju sånt som kan hända i rally, säger Sandell.

Incidenten påverkade dock inte Citroën-föraren som var snabbast på specialsträckan. Sandell leder fortfarande Super 2000-klassen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally