Födde barn sju timmar efter maratonloppet

”För mig är det normalt att ha sammandragningar när jag springer”

Målgången var förlösande.

Sju timmar efter maratonloppet i Chicago födde Amber Miller en dotter.

Amber Miller fick läkarens tillstånd att delta i Chicago maraton tillsammans med maken Joe.

Amerikanskan sprang de 4,2 milen på 6 timmar och 25 minuter – men barnet i hennes mage hade mer bråttom än så.

Direkt efter målgången fick 27-åringen från Westchester, som var gravid i 39:e veckan, åka till Central DuPage-sjukhuset i Winfield.

Där födde hon, sju timmar efter målgången, sitt andra barn, ett flickebarn som ska heta June Audra.

Kände sammandragningar

Trots att Amber, som även är mamma till Caleb, 19 månader, kände sammandragningar när hon sprang hade hon inga planer på att avbryta maratonloppet.

– När jag pratade med mina föräldrar i lördags kväll sa jag till dem att jag inte hade några planer på att fullfölja tävlingen. Jag har tidigare sprungit maraton gravid, men inte i 39:e veckan. Jag tänkte springa halva loppet och sedan gå över mållinjen, säger hon till Daily Herald.

Men Amber Miller sprang, sprang och sprang med en liten fripassagerare i magen. Åskådarnas stöttande ord utmed vägen hjälpte henne att klara uppgiften.

– Jag har tränat under hela graviditeten, så för mig är det normalt att ha sammandragningar när jag springer. Jag var inte alls orolig. Det var först efter loppet jag kände att det var dags. Nu mår jag som förväntat efter att ha fött ett barn. Maratonloppet känner jag inte av, säger Amber Miller.

Maken Joe är stolt, av dubbla anledningar.

– Hon är fantastisk, säger han till Daily Herald.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN