Sebastian Bourdais mot USA igen

SPORTBLADET

Ryktas köra i IRL

Han var kungen av Champcar – som misslyckades i F1.

Nu kan Sebastian Bourdais vara på väg tillbaka till USA.

I måndags testade han för Dale Coyne Racing i Sebring och tydligen gick testet så bra att han är på väg tillbaka. Det kan bli IRL för den fyrfaldige Champcarmästaren, i alla fall på de lopp som inte körs på ovalbanor.

Tror på Dale

– Bilen var riktigt bra och det kändes bra att sitta i en indycar igen, säger Sebastian Bourdais i ett pressmeddelande.

– Jag var inte säker på vad som väntade mig, men jag var imponerad av bilen och jag tror på det paket som Dale har. Det kan finnas en bra möjlighet för att vi ska kunna samarbeta och jag ser fram emot att lägga det här pusslet så att jag kan köra i USA igen.

Vill glömma F1

Fransmannen körde Champcar mellan 2003 och 2007 och han var trea under sin rookiesäsong, sedan vann han fyra år i rad. Han vann 31 lopp innan han körde F1 för Toro Rosso under ett och ett halvt år.

Men tiden i F1 vill han nog helst glömma, efter det har han kört LeMans och V8 Supercar i Australien och Superleague Formula.

Men blir det IRL lär han knappast köra ovalracen, hans enda race på en ovalbana var Indy 500 år 2005 och det slutade med en krasch.

Men Bourdais är inte den enda heta comebacken som det ryktas om, även ärkerivalen Paul Tracy sägs få en sista avslutande säsong i IRL.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport