Galna vadet: Sprang tre maratonlopp – på en dag

SPORTBLADET

Fick två miljoner kronor för besväret

Årets första galna pokervad är avgjort.

Ashton "theASHMAN103" Griffin lyckades med utmaningen att springa 113 kilometer på 24 timmar – och belönades med två miljoner kronor för besväret.

– Det fanns inte en chans att jag skulle misslyckas, säger han.

Foto: Ashton Griffin

21-åriga pokerproffset Ashton "theASHMAN103" Griffin är visserligen vältränad, han brottas aktivt för sitt collagelag, men enligt utsago hade han aldrig sprungit mer än 22 miles, 35 kilometer, på en dag.

Men han var ändå övertygad om att han skulle klara av att springa 70 miles, 113 kilometer eller en sträcka som motsvarar nästan tre maratonlopp, på ett dygn.

Faktum är att han var så säker att han slog vad med pokerkompisen Haseeb Qureshi, till oddset 1–3 dessutom. Klarade Griffin utmaningen skulle han få 300 000 dollar, strax under två miljoner kronor. Misslyckades han skulle det däremot kosta 900 000 dollar eller sex miljoner kronor.

Bakfull och fem timmars sömn

Och visst fick han sina miljoner. Griffin använde ett löpband som sin arena och delade upp löpningen i sju pass om tio miles, 16 kilometer, för att minska skaderisken. Han var klar redan en timme före utsatt tid, detta trots att han enligt flera uppgifter var ordentligt bakfull och bara hade sovit fem timmar.

Vadet har fått en del kritik. Främst för att Haseeb Qureshi mer eller mindre var tvungen att hoppas på en skada på sin vän för att kunna vinna. Men Ashton Griffin viftar bort alla såna argument.

– Jag ville ha action och han tyckte att det var ett bra vad. Jag skulle gjort det här vadet, oavsett om det var med honom eller med någon annan. Det fanns inte en chans att jag skulle misslyckas, förutom om jag skadade foten eller blev uttorkad eller något liknande. Han ska inte må dåligt över det, säger han till ESPN.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker