Andra VM-segern för Johan Kristoffersson

avAnna Andersson

Foto: © 2018 PSRX Volkswagen Sweden
Andra VM-segern för Johan Kristoffersson

I vintras imponerade han i ett vitt Rally Sweden.

Nu bemästrade han snön i Portugal.

– Det har varit en perfekt start på säsongen, säger Johan Kristoffersson.

Svensken som vann mästartiteln förra säsongen tog nu sin andra raka seger under årets VM-säsong, detta trots mycket svåra förhållanden.

Det drog in en snöstorm över banan i Portugal.

– Varken det tredje eller fjärde kvalet var perfekt för oss, men det galna vädret och det faktum att det var väldigt jämnt mellan förarna gjorde att vi visste att allt var möjligt, säger svensken.

Johan Kristoffersson vann i snön

Han vann sitt heat i semifinalen och inför finalen fick han hjälp av att han är van att köra i svåra förhållanden och att han har erfarenheter av att köra i snö.

– Det var en hel del snö inför finalen, säger han.

– Jag tycker själv att jag kände att bilen kom mer till mig i semifinalen, det var lite som under den första deltävlingen i Barcelona. Jag hade pacen, men fick inte visa det. Det kom under semifinalen och sedan fungerade bilen superbra i finalen och ja fick en väldigt bra start. Jag tänkte att poängen bara är en bonus och när jag var först ur den första svängen so kunde jag bara fokusera.

Svensken vann före fransmannen Sebastién Loeb och sin teamkollega Petter Solberg från Norge. Ytterligare en svensk, Timmy Hansen, tog sig också vidare till finalen och slutade sexa.
Efter två deltävlingar leder Johan Kristoffersson VM, han har tagit två segrar och är nio poäng före norrmannen Andreas Bakkerud.

– Jag har fått en otroligt bra start på säsongen, det har varit svåra situationer men de har studsat min väg, säger den regerande världsmästaren från Sverige.

Nu reser han till Sverige och Knutstorp för STCC-premiären som avgörs nästa helg.

Foto: Tony Welam
ARTIKELN HANDLAR OM