”Man ska ALDRIG räkna ut Vetlanda”

avErik Karlsson

Efter svaga starten – efterlängtad Vetlanda-seger

Foto: PIC-AGENCY
Jaroslaw Hampel och Jacob Thorsell.

Elit Vetlanda har inlett säsongen oväntat svagt.

Men i kväll vann man mot tidigare obesegrade Västervik och nu vädrar lagledningen morgonluft.

– Man ska aldrig räkna ut Elit Vetlanda, säger sportchefen Bo Wirebrand.

Det har svävat en liten krisstämpel över Elit Vetlandas säsongsinledning. På förhand skulle laget inte ha några problem att ta sig till slutspel, men efter fyra omgångar och inför mötet med obesegrade Västervik stod man på bara två poäng.

Men då lyckades man ta sig samman. En femetta i fjärde heatet gjorde att man kopplade greppet om matchen - ett grepp man sedan aldrig släppte. Till slut skrevs de klara segersiffrorna till 54-36.

– Alla segrar är viktiga i vårt läge, men det här var en väldigt skön seger som ger lite andrum och arbetsro, säger sportchefen Bo Wirebrand.

Hela laget producerade

Mest nöjd var han över att alla i laget producerade poäng:

– Visst vi har förare som sticker ut, Bartosz Zmarlik tar 16 +1, alla utom en poäng, och både Jaroslaw Hampel och Janusz Kolodziej går fullt, men framför allt är det viktigt att alla är med och bidrar. Alla tar poäng i dag.

Wirebrand beskriver situationen under säsongsinledningen som djup problematik. Formsvackan hos förarna har nämligen inte bara gällt matcher i Sverige utan också i de övriga ligorna som de kör i. Lösningen har blivit individuella samtal och otroligt mycket peppning.

– Jag försöker att inte tala om alla fel utan att hitta positiva grejer, ge dem positiva vibbar. De behöver höra saker som de gör bra.

– I dag ser man rutinerade världsförare som är lika glada som mina barnbarn på julafton efter att de presterat bra i dag.

Redo att utmana

Nu tror han att Vetlanda är redo att utmana på riktigt.

– Vi har varit i det här läget förut, uträknade tidigt, men sedan har vi kommit tillbaka och kört SM-final. Jag säger inte att det blir SM-final men man ska inte räkna ut Elit Vetlanda.

I botten tog Vargarna sin första seger när man bortaslog Dackarna med 49-41. Det gör att Hammarby nu övertar bottenplatsen efter förlust borta mot Smederna med 52-38.

Dagens comeback stod Piraterna för när man med en femetta och en 4-2-körning i de två sista heaten tog matchen mot Indianerna till oavgjort, 45-45.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway