Usain Bolt förlorade i Diamond League-debuten

SPORTBLADET

Experten: "Händer ingenting"

Den riktiga säsongsdebuten för Usain Bolt blev ett misslyckande.

Trots en bra start vann Justin Gatlin på 9.94.

– Jag antar att jag får köra mer styrketräning, säger jamaicanen till AP.

Usain Bolts knackiga säsongsstart fortsätter. Säsongspremiären, 10,09, på Caymanöarna imponerade inte. Men inför kvällens Diamond League-årsdebut var Bolt tydlig, han var i form för att springa ner mot 9,80.

Men i stället blev det en rejäl missräkning på Stadio Olimpico i Rom. Trots en bra reaktion och start var det Justin Gatlin som kopplade greppet om loppet halvvägs.

Ett grep som en till synes spänd Usain Bolt inte kunde täppa till helt. Justin Gatlin vann loppet på 9,94, 1 hundradels sekund före Bolt som efter loppet slog ut med armarna i en gest där han sa att han inte visste vad som gått fel.

– Han får en kanonstart Usain Bolt, men när man är van att han ska veckla ut benen så händer ingenting, säger SVT:s expert Anders Gärderud.

Usain Bolt själv var kritisk till sin accelerationsfas:

– Efter fem steg så snubblade jag och jag kände inte mina ben, jag antar att jag måste köra mer styrketräning, säger Usain Bolt och fortsatte:

– Det handlar bara om att göra tider den här säsongen, det är bara tillbaka till ruta ett. Jag var överallt där ute och till slut handlade det inte om mig.

Justin Gatlin höll inte med om tidsfokuset som Bolt pratade om:

– Det handlar om kampen, inte att göra 9,6 sekunder. Det handlar om att bjuda på en show, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott