Pixbo håller liv i semifinalen

SPORTBLADET

Reducerade efter seger mot Falun

Foto: Emil Julkunen.

Pixbo var tvungna att vinna mot Falun.

Då rusade laget ifrån tidigt och kunde till slut hålla undan och vinna med 8-5 vilket tvingar fram en fjärde semifinalmatch.

– Vi har haft oflyt innan, men det hade vi inte idag, säger forwarden Emil Julkunen.

Falun hade chansen att slå in matchbollen i semifinalserien mot Pixbo på hemmaplan.

Men istället blixtrade Pixbo och när Emil Julkunen, 23, slog in 6-2 för gästerna bara 25 sekunder in i den sista perioden så kändes matchen avgjord.

Falun gjorde en imponerande forcering, nådde fram till 5-6 och hade ett gäng chanser i slutet, men Pixbo kunde hålla undan och istället punktera matchen med två mål i matchens sista minut.

– Vi åker upp och gör en riktigt bra match. Vi har inte spelat dåligt i de tidigare matcherna, men har haft oflyt och inte haft stäm till 100 %, men idag har vi det och då vinner vi också, säger Emil Julkunen till TV4 Sport.

”Så fungerar sporten”

– Att de närmar sig i slutet är inget vi fokuserar på. Det är innebandy, så fungerar sporten, det svänger fram och tillbaka. Det är sådant som händer. Visst går vi ner oss lite som lag i slutet, men samtidigt har vi ganska bra koll.

Falun leder semifinalserien med 2-1 i matcher inför fjärde mötet i Göteborg.

– Vi tar med oss en portion självförtroende från den här matchen. Vi släppte upp Warberg i kvartsfinalen också, så vi kan den här situationen, säger Julkunen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy