Unika tv-satsningen – gör serie om poker

Av: Mattias Widlundh, Minimedia

Publicerad:

Entourageförfattarens superplan: ”Realistisk komedi”

pokerstarsblog.com
pokerstarsblog.com

Han har producerat stora tv-succéer.

Men även inom pokerkretsar är Matthew Salsberg ett respekterat namn med över två miljoner kronor inspelade bara i år. Nu berättar han om sin nya satsning.

– Det kommer att vara en skriven serie om poker, säger han i en intervju med sajten pokerlistings.com

Salsberg har jobbat tillsammans med Mark Wahlberg i Hollywoods finrum. Han har skrivit och producerat populära serier som Weeds och Entourage som båda nått storpublik även här i Sverige. Med sina lyckade turer kring pokerbordet det senaste året tänker han nu kombinera sina två passioner i livet. En tv-serie om livet som pokerproffs.

"Försöker fånga verkligheten"

– Den handlar om killar i 20-årsåldern som reser runt på touren och spelar poker. Det kommer att vara en komedi, men liksom en ganska realistisk sådan, förklarar han.

Tidigare filmer och serier som behandlat poker har varit dåliga enligt Salsberg. Han menar att det är lätt att gå i fällan och i att bara försöka nå en så stor publik som möjligt. Då blir resultatet lidande.

– Filmen Lucky You med Drew Barrymore var inte alls bra, skrattar han.

Istället försöker amerikanen göra en realistisk serie.

– Det jag försöker fånga med min serie är verkligheten för killar som lever det här livet. De är unga och helt plötsligt befinner de sig i den internationella highstakes-pokervärlden, uppger han för pokerlistings.com

Kommer att heta ”Whales”

Salsberg själv har haft ett bra år vid pokerbordet. Förutom att han har spelat in 4,2 miljoner kronor så vann han även WPT Paris i september. Trots det vill han inte kalla sig pokerproffs utan föredrar författare.

– Men en författare som spelar alldeles för mycket poker, säger han.

När hans nya storsatsning, som kommer att heta ”Whales”, kommer att visas på tv vet han inte riktigt ännu.

– Den behöver fortfarande en del arbete så det är oklart just nu, avslutar Salsberg.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN