Uppgifter: Så mycket betalade Viasat för PL

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

"Priset har gått upp"

I fredags blev det klart att MTG, och alltså Viasat, fortsätter att sända Premier League fram till 2018/2019.

Nu kommer Dagens Industri med uppgifter om notan på den eftertraktade rättigheten:

Knappt en halv miljard kronor per år.

Premier League har sedan 2010/2011 sänts i Viasat som då tog över rättigheten från TV4-gruppen i ett avtal som löper ut efter den här säsongen.

När rättigheterna i år kom ut på marknaden igen vann MTG (Viasat) återigen de exklusiva rättigheterna i både Sverige, Danmark och Finland.

– Du ringer precis när vi korkat upp. Champagnen rinner ner för min arm just nu, sa Viasats sportchef Per Nunstedt när det blev klart.

Men kampen mot storsatsande Discovery Networks Sweden och C More kostade.

Enligt uppgifter till Dagens Industri metalar MTG nästan en halv miljard för de svenska rättigheterna. Det ska, enligt tidningen, vara en årlig ökning på 300 miljoner kronor jämfört med tidigare prissättning i Sverige.

"Priset har gått upp"

– Jag kan inte avslöja den exakta summan men priset har gått upp. Dock är jag mycket glad eftersom det är attraktiva rättigheter till en stark produkt, säger MTG:s vd Jørgen Madsen Lindemann enligt DI.

I Norge vann TV2 budgivningen i hård kamp med Discovery. Enligt norska medier har TV2 Norge betalat 1,6 miljarder kronor för tre säsonger, vilket är 540 miljoner per år.

Den siffran ska vara dubbelt så hög som den i tidigare avtal.

Publicerad: