"Tydligen okej att misshandla någon"

Publicerad 2015-06-17

Lagledaren till attack mot Pedersens belackare – vill se Hancock avstängd

Nicki Pedersen uteslöts. Greg Hancock svarade med att flyga på Pedersen och hyllades av andra förare för sitt tilltag.

Något som gör Dackarnas lagledare Mikael Karlsson upprörd.

– Det är sorgligt. Det är ju detsamma som att säga att man tydligen tycker att det är okej att misshandla någon, säger han.

Ni kan säkert historien från i går.

Dackarnas Nicki Pedersen körde omkull Piraternas Greg Hancock efter en tuff körning varpå Hancock svarade med att flyga upp och välta omkull Pedersen från dennes cykel.

Två av speedwayvärldens stora stjärnor i fajt.

Drevet efteråt på sociala medier kom från flera speedwaystjärnor. Darcy Ward twittrade bland annat: "Nicki Pedersen, du är en mes. Jag är inte rädd för dig, lille pojke."

Davey Watt skrev på sin Twitter att han tänkte vara med och betala Hancocks böter som uppgår i 5 000 kronor.

– Såklart. Jag kan ju inte kan betala hela, men i alla fall en del. Om många bara kunde stötta honom med 100 kronor var så skulle vi komma långt. Jag tycker det är fel att bötfälla Greg för detta, även om han kanske överreagerade, utvecklade sedan Watt sin tweet för Sportbladet.

– Alla står bakom honom, även om han kanske hanterade situationen fel. Men det här är något som händer allt för ofta inom speedwayen. Att någon kör vårdslöst och att ingenting händer, fortsatte han.

Dackarna kan anmäla Hancock

Det är svar som får Dackarnas sportchef och lagledare Mikael Karlsson att rasa.

– Det är sorgligt. Det är ju detsamma som att säga att man tydligen tycker att det är okej att misshandla någon, säger Mikael Karlsson.

Dackarna överväger nu att ta ärendet vidare till disciplinnämnden inom speedwaysporten för att få Hancock avstängd.

– Sedan hur långt eller vilken sorts bestraffning det blir är inte upp till mig att bedöma. Jag tycker att Hancock överreagerade, det är tuff körning från Nicki men ingen idiotkörning. Nicki får mer skit bara för att det är Nicki, säger Karlsson som sett klippet på körningen och Hancocks utbrott i efterhand.

Kan det till och med bli tal om en polisanmälan?

– Nej, det kan jag utesluta från vårt håll i alla fall. Vi håller det inom förbundets gränser.

Nicki Pedersen har uttalat sig till danska medier under onsdagen.

– Det var en hård körning men jag tycker inte att jag gör något fel. Jag har gjort fel tidigare, men att använda nävarna för ett slagsmål, det hjälper ingenting. Jag hoppas att det blir ett efterspel av det här, säger Pedersen till DR Fyn.