Ericssons bil började brinna

Publicerad 2015-05-21

Marcus Ericsson är riktigt het.

Så het att bilen började brinna i depån.

Därför hann Ericsson inte köra någonting under det andra passet.

– Det är riktigt synd, säger han.

Regnet föll ner när det var dags för den andra tärningen inför F1-loppet i Monaco, men i Saubers garage så var det varmt. Marcus Ericssons bil fattade eld redan innan den kom ut på banan och Eje Elgh, rådgivare åt Marcus Ericsson och expert hos Viasat Motor, påtalade i sändningen att det var osäkert om svensken skulle kunna köra någonting mer i dag.

Han fick helt rätt. Ericsson körde inte ett enda varv.

– Vi drabbades av ett ERS-problem under inledningen av det andra passet, då vat det över för mig. Det var synd, säger Marcus Ericsson.

– Det regnade under passet och  därför är det ingen större nackdel för oss att vi inte köra, det hade inte blivit så många varv i alla fall.

Tuff start

För Ericsson har helgen börjat tufft, han var bara 18:e man på den första träningen, då hade han bara de två bilarna från Manor-Marussia bakom sig. Han hann dessutom bara köra 25 varv.

– Vi hade problem med inställningarna under det första passet, vi kunde inte köra så många varv som jag hade velat, säger Ericsson.

– Men de kilometer vi körde tog oss i alla framåt sett till farten i bilen och mitt förtroende för den.

Hamilton snabbast

 Lewis Hamilton som satte den snabbaste tiden körde hela 49 varv under det första passet och under det andra passet var han kvickast, 1.17,192.

– Jag hade en fantastisk dag, säger Hamilton.

– Varje år när jag kommer hit och kör ut på banan så slår det mig hur snabbt vi måste tänka när vi kör hör, det kommer så mycket information på en gång, du måste vara mycket mer rörlig och allert än någon annanstand.

Teamkollegan Nico Rosberg, som vunnit i Monaco de senaste två åren, var näst snabbat (+0,740). Marcus Ericsson körde ingenting, men inte heller hans teamkollega Felipe Nasr hade någonting med toppstriden att göra. Han hade den 17:e tiden, 19 bilar genomförde passet.

I morgon, fredag, är det vila i Monaco. Den tredje träningen och kvalet avgörs på lördag.