Djurgården nollat mot Gefle

avFredrik Jönsson

Foto: Bildbyrån
Alexander Faltsetas

Inga insläppt mål – men nollade framåt.

Djurgårdens bortamöte med Gefle slutade 0-0.

Dif fick ett nytt frågetecken då Alexander Faltsetas haltade av skadad.

Djurgårdens två första matcher det här året har slutat med målkalas, 2-3 mot Shanghai och 2-4 mot Örebro SK.

Men mot Gefle blev det inte lika svängigt. Mötet slutade mållöst.

Skada på Faltsetas

Sedan tidigare har Djurgården skador på Kerim Mrabti och Haris Radetinac. Därför var det nog jobbigt att se Alexander Faltsetas halta av i den 73:e minuten. Mittfältaren såg ut att ha ont i knäet efter en vridning.

Förra helgen värvade Dif Mihlali Mayambela och i veckan bekräftade klubben att man kommer att sälja Emil Bergström till ryska Rubin Kazan.

– Vi är överens med klubben och Emil Bergström har gjort sin läkarundersökning. Vi har inte skrivit papperna men vi har en bra dialog och jag känner mig trygg i att Emil är en Rubin Kazan-spelare, sa Bosse Andersson till C More.

Bra vän med ”Ingenjören”

I dag startade Dif med Omar Colley och provspelaren David Ochieng i mittlåset. Han tillhör Kenyas landslag och har tränat med klubben i veckan.

– Jag är bra på huvudet och på att läsa spelet. Sedan har jag en bra passningsfot om jag ska lyfta fram några bra saker, sa Ochieng till Djurgårdens hemsida i veckan.

Det blev 90 minuter för kenyanen och han stod för ett stabilt intryck. Han är god vän med Michael ”Ingenjören” Olunga, de har spelat tillsammans tidigare.

”Ingenjören” fick hoppa in i andra halvlek men gjorde inget större intryck. Däremot såg nyförvärvet Mihlali Mayambela piggare ut med flera bra aktioner.

Sandberg nöjd med Gefle

Jacob Hjelte hade Gefles bästa chans på Gavlevallen. Men hans nick gick över Hampus Nilssons ribba. Jonas Lantto hade ett farligt läge, en skruvade skottet över ribban.

– Vi hade ett bra passningsspel, även om vi slarvade några stunder. Jag tycker att vi var duktiga på att hålla i bollen i rätt lägen och få in bollen i ytorna, säger tränaren Roger Sandberg till Gefles hemsida.

– Det var en bra och genomförd match, framför allt första halvlek, men även stora stunder av andra halvlek. Vi har pratat mycket i inledningen att titta på antal avslut och chanser. Det var en bra match sett till det.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gefle IF