Femte UFC-matchen närmar sig för Latifi

Av: Ellen Hellmark

Publicerad:
Uppdaterad:

"Skottar är tokiga och hejar på som fan, det kommer att bli grymt"

1 av 6

Nästa lördag går UFC-galan i Glasgow av stapeln.

För svenske MMA-fightern Ilir Latifi, 32, blir det femte matchen i sammanhanget när han ställs mot holländaren Hans Stringer – och det i ett utsålt SSE Hydro Arena.

– Jag satsar på vinst, publiken kommer att heja på som fan. Stämningen kommer att bli grym, säger Ilir Latifi.

Debuten i UFC skedde i april 2013.

Organisationen var i stort behov av en ersättare sedan Alexander Gustafsson skadat sig och tvingats att dra sig ur.

Lösningen blev Ilir Latifi som på kort varsel tvingades gå ner 12 kilo inför mötet med Gegard Mousasi i Globen – ett möte som Latifi till slut förlorade på poäng efter full tid.

Nästa lördag, 18 juli, är det dags för 32-åringens femte UFC-match – och det i ett utsålt SEE Hydro Arena i Glasgow, Skottland.

Det är första gången en UFC-gala arrangeras i Skottland men förväntningarna på landet är stora.

– Publiken i London och på Irland har varit fantastisk och jag tror att publiken i Skottland kommer att vara lika fantastisk. Skottar är tokiga och hejar på som fan, det kommer att bli grymt, säger Ilir Latifi.

"Alla på den här nivån är bra"

Latifi tävlar i lätt tungvikt och sist han gick en match var i höstas – då blev polacken Jan Blachowicz en för svår nöt att knäcka.

– Efter en förlust får man ett kort bakslag, man tar ju ett steg tillbaka. Men det är bara att kämpa vidare och jag satsar på vinst i Glasgow.

Trots förlusten i höstas har Latifi ett bra facit, fem vinster på de sju senaste matcherna varav två i UFC-sammanhang.

För motståndet vid UFC Fight Night 72 står holländaren Hans Stringer. Även han går in i matchen med en förlust i ryggen.

– Men alla på den här nivån är bra så man kan inte underskatta någon. Hans är en allsidig fighter som är bra på marken. Jag kommer att behöva göra mitt yttersta för att vinna, och kanske även ha min dag. Det är små marginaler i den här sporten.

– Men formen känns bra, den är vad den ska vara. Jag har haft åtta veckor med tuff uppladdning, mycket sparring och så. Men det är som vanligt.

Bakgrund inom brottning

Den svenske MMA-fightern har rötterna inom klassisk brottning där han är flerfaldig SM-guldmedaljör. En bakgrund som han tror kan ligga till grund för hans framfart inom kampsporten.

– Brottningen har gett mig en bra grundträning vilket minimerar risken för skador. Sedan är jag bra på marken, men man försöker ju utveckla allting egentligen.

Vad som händer efter UFC-galan i Glasgow är fortfarande oklart – det är däremot inte hans framtida mål.

– Jag tar en match i taget men det är klart att jag vill klättra på rankingen. Målet är ju att bli bäst.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN