Amerikansk fotboll

”Nu är vi äntligen två som gjort det”

Av: 

Andreas Käck

SPORTBLADET

Fick chansen att skriva historia – hyllas stort

Kent State ledde sin match stort när tränaren Paul Haynes ropade på April Goss.

Minuten senare hade hon skrivit historia.

”Jag tänkte bara: Herregud, det händer!”, säger hon.

Katie Hnida

Foto: Foto: AP

År 2003 blev Katie Hnida historisk som den första kvinnan någonsin att göra poäng i NCAA i amerikansk fotboll då hon sparkade in två extrapoäng för sitt New Mexico.

Nu är Katie Hnida inte längre ensam.

April Goss har gjort henne sällskap.

”Suddiga minnen”

När hennes Kent State mötte Delaware State i Division I i lördags patrullerade hon, som brukligt, längs sidlinjen och manade på sina lagkamrater. Skillnaden den här gången var att hon, äntligen, fick komma in i matchen och sätta avtryck.

Kent State var på väg mot en bombsäker seger då tränaren Paul Haynes bestämde att tiden var mogen, att det var dags för April Goss att få chansen.

– När lagkamraterna började ropa att det var min tur så tänkte jag bara: ”Herregud, det händer!” Jag minns inte ens själva 'kicken'. Jag har suddiga minnen från att jag ställde upp mig, sedan kommer jag bara ihåg hur Trayion (Durham, running back) kom stormandes mot mig för att gratulera, berättar hon för USA Today.

”Fantastisk spelare”

Paul Haynes berättar att han hade lovat April Goss att ge henne chansen den här säsongen. Och när tiden väl var inne såg han till att göra det hela lite extra speciellt. Till en början skickade han in förste-kickern Shane Hynes, sedan tog han time out och bytte in April.

– Jag hade lovat att ge henne chansen. Inte för sakens skull, utan för att hon förtjänat den. Hon är en fantastisk spelare och en ambassadör för vår skola, säger tränaren.

Hyllades stort

April Goss konverterade extrapoängen fram till 29-6.

Kicken (se den här) var långt ifrån perfekt.

Men den gick in – och efteråt hyllades hon av sina lagkamrater.

Sedan skickade Katie Hnida sina gratulationer.

– April, det tog ett par år innan det sjönk in att jag blev den första kvinnan att göra poäng i en Division I-match i NCAA. Nu är vi två! Vi är två!, säger Hnida enligt USA Today.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Amerikansk fotboll

NFL