Tidemand klar för VM-rally

avAnna Andersson

Publicerad:

Förre juniorvärldsmästaren kör för Skoda i Portugal

Pontus Tidemand får chansen i rally-VM.

Han ska köra deltävlingen i Portugal.

- Det stämmer det ska bli riktigt kul.

Den förre juniorvärldsmästaren är numera fabriksförare för Skoda och  han gjorde succé i sin första deltävlingen i Asia-Pacific Rally Championship. Han krossade allt motstånd i tävlingen på Nya Zeeland. Nu låter teamet honom köra nya Skoda R5 även i Portugals VM-rally, i klassen WRC2.

– Det blir något helt annat, tuffare motstånd och dessutom ett grusrally, säger Pontus Tidemand som kör tillsammans med kartläsaren Emil Axelsson.

– Visst är jag lite överraskad över att det gick så väldigt bra sist, vi vann mycket på att vi hade snabba tider genom hela tävlingen och körde väldigt jämnt målsättningen är att göra det framöver också.

Blir det fler VM-deltävlingar?

– Det kommer också att bli fler, men jag kan inte säga hur många. Jag kan säga att det kommer att bli ett mycket hektiskt år.

Har du någon målsättning när det gäller VM?

– Eftersom jag inte vet hur många deltävlingar det blir är det svårt att ha någon målsättning när det gäller mästerskapet, men när det gäller de enskilda tävlingarna så vill vi vara med i toppen. Den nya bilen känns väldigt bra, men det är klart vi har inte testat den på grus än.

Han missar det officiella testet inför tävlingen, men har ändå mycket körtid innan Portugals VM-rally ska avgöras den 24 maj. Han är nu i Tjeckien på ett träningsläger, därefter väntar tester i Grekland och han köra ännu en deltävling i det asiatiska mästerskapet, på Nya Kaledonien utanför Australien.

För fler motornyheter - gilla Sportbladet motor på Facebook.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Rally

Motorsport