Richardsson och Kalla segrare i Gällivare

Uppdaterad 2015-04-13 | Publicerad 2015-04-11

Stjärnorna vann i överlägsen stil

Tävlingen Dundret Runts första lopp avgjordes i dag. Och tävlingen slår rekord i antal deltagande. Segrarna Charlotte Kalla och Daniel Richardsson vann i överlägsen stil.

– Det här är skidpropaganda, säger Charlotte Kalla till NSD.

Den 51:a upplagan av Dundret Runt inleddes i dag med tävlingsklassen NSD Classic. En femmil i klassisk stil där damer och herrar kommer till start samtidigt. Något som gav Charlotte Kalla chansen att gå upp emot åkare som Daniel Richardsson och Marcus Hellner.

Och det var favoriterna som stod högst upp på pallen när loppet avgjordes.

Daniel Richardsson gick i mål som etta före Johan Olsson och Anders Svanebo i herrarnas tävling.

Och Charlotte Kalla åkte in i mål som etta i överlägsen stil före tvåan Nina Lintzén och trean Emma Ribom.

Och det var en taggad Kalla som kom till start i Gällivare.

– Det har varit helt fantastiska förhållanden med sol och jättebra spår. Det gör mycket att få ha vädret med sig en sådan här dag. Det här är skidpropaganda, säger Kalla till NSD.

"Hög fart från start"

Daniel Richardsson var den starkaste åkaren i herrarnas klass och även han var nöjd med förutsättningarna inför loppet.

– Det var en fin tävling. Men det var hög fart från start, Johan var offensiv i dag. Även om man kör hårt och försöker köra det man kan så njuter man ju mest en sådan här gång, med all publik som hejar på. Det blir ju lite annan stämning än när man åker en VM-femmil, säger Richardsson.

■ ■ ■

Rickardsson gick i mål på tiden 1:58:45 och Johan Olsson var bara 12 sekunder bakom segraren. Charlotte Kalla gick i mål på tiden 2:12:28. En tid som hade gett henne en tiondeplats i herrarnas klass.