Kowals protest under medaljceremonin

SPORTBLADET

Guldmedaljören markerade starkt mot spanjoren Ángel Mullera

1 av 7

Mahiedine Mekhissi-Benabbad diskades och fråntogs sin guldmedalj på 3 000 meter i går efter att spanska förbundet överklagat.

Under medaljceremonin i kväll blev spanjoren och bronsmedaljören Ángel Mullera utbuad, samtidigt som guldmedaljören Yoann Kowal markerade starkt mot honom.

Det var det spanska förbundet som låg bakom överklagan som ledde till att fransmannen Mahiedine Mekhissi-Benabbad, som var överlägsen vinnare på 3 000 meter hinder i går, diskades efter att han slitit av sig sitt linne på upploppet.

Detta ledde till att spanjoren Ángel Mullera, som kom fyra i loppet, plötsligt hamnade på pallplats.

Utbuad på pallen

När Mullera, som tidigare sagt att det var rättvist att diska Mekhissi-Benabbad, klev upp på bronspallen under prisceremonin i kväll buades han ut av delar av åskådarna.

Hur kändes det när de buade?

– Det finns fransk publik som inte är så glada men jag känner att jag inte har gjort något fel i det här. Jag har inte protesterat, det är det spanska förbundet. Det är inte mitt fel, säger han till Sportbladet.

Stark protest från Kowal

Guldmedaljören Yoann Kowal, som ursprungligen blev tvåa efter diskade Mekhissi-Benabbad, har tidigare riktat stark kritik mot det spanska förbundet och under medaljceremonin vände han sig demonstrativt bort när bronsmedaljen hängdes krins Mulleras hals. Efteråt ställde han sig på silvermedaljören Krystian Zalewskis sida för att ta bilder, och såg inte glad ut när spanjoren väl anslöt från andra sidan.

Efteråt berättar fransmannen att det var mycket känslor på pallen.

– Jag ville vinna och vara lycklig på pallen och gråta, men jag kunde inte njuta till 100 procent för jag hade Mahiedine i tankarna, säger han.

– Jag vill inte att folk kommer ihåg guldet för vad som hände. Det är inte som jag föreställde mig det, men Mahiedine sa åt mig att njuta av guldet, avslutar han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott