Sävehof nära fiasko

SPORTBLADET

Kan missa sitt första slutspel på 16 år: ”Chockartat”

Foto: Sävehofsbänken, med assisterande tränare Peter Möller.

Sävehof är 2000-talets bästa svenska handbollslag.

Nu är giganterna nära att missa slutspel för första gången på 16 år.

– Det är illa, det är illa, säger tränaren ”Bagarn” Johansson efter 26-31 mot Hammarby.

Hade man satt ihop en maratontabell i herrarnas elitserie i handboll för 2000-talet hade Sävehof toppat den överlägset efter bland annat fem seriesegrar, fem andraplatser och fem guld. Åren 2002-13 var man till exempel i minst semifinal varje säsong.

Men efter förlusten i fyrapoängsmatchen hemma mot Hammarby med 26-31 på måndagskvällen ligger 2000-talets giganter pyrt till och riskerar att missa slutspel för första gången sedan 1999.

– Det är illa, det är illa. Det skulle vara ett jättestort misslyckande om vi missade slutspel. Där har ju klubben varit varje år, säger tränaren Magnus ”Bagarn” Johansson.

Mardrömsstart

Sävehof fick en mardrömsstart då det stod 2-10 efter elva minuter.

– Det blev chockartat för alla. Vi var inte där varken mentalt eller fysiskt, säger Johansson.

Efter att haft marginalerna mot sig i flera matcher kände ”Bagarn” att man var på gång efter segern mot Önnered och framför allt poängen borta mot Lugi i fredags.

– Vi gjorde en lysande match i fredags med våra mått mätt. Jag trodde att vi hade vänt det där och var inte beredd på detta.

Segern för Hammarby innebar att de grönvita tog ett stort steg mot slutspel. Sävehof är fortfarande kvar på rätt sida strecket men har lika många poäng som Drott på niondeplats och en poäng mer än Malmö på plats tio. Alla tre lagen har två matcher kvar.

För Sävehof väntar redan klara seriesegrarna Kristianstad borta och Skövde, som kämpar för att undvika kval men som faktiskt kan nå en slutspelsplats också.

– Det blir tufft. Men jag har inte gett upp, försäkrar Johansson. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll