Uträknade – då hoppas de på hjälp från ovan

SPORTBLADET

Nässjö är stora underdogs i kvartsfinalserien mot Södertälje Kings.

Nu hoppas laget på hjälp från ovan.

Lagets stjärnan Brenton Butler predikade inför slutspelet i en kyrka i Nässjö.

Södertälje Kings vann grundserien och har två raka SM-guld i ryggen. Kvartsfinalmotståndaren Nässjö Basket gör sitt första SM-slutspel och det är inte många som tror att laget har en chans mot mästarna.

Men kanske kan laget få lite hjälp från ovan. Lagets stjärna Brenton Butler vände sig inför kvartsfinalen till Gud och höll en predikan i Missionskyrkan i Nässjö.

– Gud upphöjar de som ödmjukar sig, och Brenton är verkligen ödmjuk kille. Men det var inte för att det skulle gå bra i slutspelet som han kom och predikade, vi ville uppmärksamma att det finns en koppling mellan idrott och kyrka, säger pastorn Christian Lennartsson till P4 Jönköping.

Kan vinna tredje raka

Butler kommer från USA och hans pappa är pastor i hemlandet. Om det ger någon extra boost inför kvällens med Södertälje återstår att se.

Mästarna har i alla fall respekt för motståndet.

– De är längst ner i tabellen, men jag tror att det kommer bli tufft. Det är inte första gången vi är favoriter så vi struntar i det. Vi är taggade och förberedda, säger Mike Joseph.

Kings kan bli första laget sedan 1992 att vinna tre raka guld. Även den gången var det Södertälje som stod för bedriften.

ARTIKELN HANDLAR OM