WTA

”Det är bara titta på deras muskler”

Av: 

Patrik Brenning

SPORTBLADET

Tränaren till attack mot världseliten: Förstår vad som pågår

Det finns dopade spelare både inom herr- och damtennisen.

Det menar Sergio Giorgi, tränare och pappa till italienskan Camila Giorgi som rankas som nummer 31 i världen.

­– Det är bara titta på några av WTA-spelarnas muskler, säger Sergio Giorgi enligt tennisworldusa.org.

Det är ett kontroversiellt uttalande från en kontroversiell man. Camila Giorgis pappa tillika tränare Sergio har ofta kritiserats för att leva sig med väl häftigt i sin dotters matcher. Nu går italienaren till attack mot hela tennissportens världselit.

”Titta på spelarna”

– Dopningen existerar inom tennisen. Vissa av spelarnas har läkare som kan gömma det men det är lätt att förstå att det finns där bara genom att titta på några av WTA-spelarnas muskler eller några av ATP-spelarnas atletiska kapacitet. När du ser de sakerna förstår du att det är något som pågår, säger Sergio Giorgi enligt tennisworldusa.org.

23-åriga Camila Giorgi är just nu rankad som nummer 31 bland damerna och blir som alla andra på touren regelbundet dopningskontrollerad. Men pappa Sergio ger inte mycket för de testerna utan vill istället släppa preparaten helt fria.

Vill släppa dopingen fri

– Kontrollerna är värdelösa. Jag tycker att spelarna borde få dopa sig om de vill. Jag skulle självklart aldrig tillåta Camila att göra det, eftersom dopning kan förstöra hela ditt liv och det finns mer än tennis i livet. Sporten är bara en metafor för livet. I livet finns det de som fuskar, det är som en djungel och du måste försvara dig själv.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

WTA

ATP (Tennis)

Dopning

Camila Giorgi

Tennis