Ridsport

”Vilda idéer är bränslet för oss”

Av: 

Viktor Högberg

Helsingborg Arena
Helsingborg Arena

SPORTBLADET

Friends, Scandinavium och Ullevi. Om exakt ett år intar hästarna även Helsingborg Arena för hopptävlingar i hela tio dagar under Helsingborg Horse Week.

– Vilda idéer är bränslet för oss, säger Max Granström, VD för Helsingborg Arena.

Just nu pågår Helsingborg Fältrittklubbs årliga nationella tävlingar på ridskolan i Helsingborg, med den femte deltävlingen i Swedish Riders Trophy.

Flera av de svenska toppryttarna är på plats med Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson och Alexander Zetterman i spetsen.

Tävlingarna är populära. Klubben HFRK:s verksamhetschef Tomas Hammar, har en tung roll i framgångarna. Det är också han som kom med idéen om Helsingborg Horse Week - och lyckades få Max Granström med sig.

– Jag var på Luciakonsert i den nya arenan och tänkte att här måste vi ha hästhoppningar, säger Tomas Hammar.

”I ett bra flow”

Konceptet är att inleda som vanligt med den nationella tävlingshelgen, fortsätta med barn- och ungdomstävlingar under höstlovsveckan och avsluta med en tvåstjärnig internationell tävling.

– Ridsporten är inne i ett bra flow nu men Sverige saknar en stortävling inomhus för alla ryttare som aldrig kommer med till Scandinavium, säger Hammar.

I våras hade han fått Helsingborg Arena och Helsingborg Stad med på noterna.

– Vår drivkraft är att ge oss på aldrig prövade projekt. Vi är ute efter vilda idéer. Men jag är samtidigt jäkligt realistisk och ställer hårda krav på det ekonomiska och tekniska, säger Max Granström.

”Blir inte nästa års kassako”

Som VD för Helsingborg Arena anser han att fick han de försäkringar från Tomas Hammar och HFRK som han behövde.

– Det blir inte nästa års kassako, det är en dyr satsning. Men ridsport är en fantastisk publiksport och det finns väldigt spännande saker att göra, säger han.

Helsingborg Arena stod klar för två år sedan och har som sporthall plats för 4 700 åskådare. Arenan ligger på Olympiaområdet med goda möjligheter till mobila stall.

Efter årskiftet kommer arenan att ingå i det nya bolaget Helsingborg Arena och Scen som även ska omfatta stadens stadsteater, konserthus, Sofiero och Olympiastadion. Max Granström blir bolagets VD.   

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Ridsport