Supervändningen: 7 raka mål gav seger

Av: Jonas Gustavsson

Publicerad:

Storvreta vände Pixbos 5–1-ledning

Storvretas Henrik Stenberg jublar med bänken.
Foto: BILDBYRÅN
Storvretas Henrik Stenberg jublar med bänken.

Pixbo ledde med 5-1 en bit in i sista perioden.

Då startade Storvreta en furiös upphämtning, sköt sju raka mål och vann med 8-5.

– Vi har en otroligt hög högstanivå, säger tremålsskytten Henrik Stenberg.

Vad som helst kan inte bara hända i innebandy, det händer också.

Smaka på det här: Pixbo såg ut att ha punkterat matchen mot Storvreta efter att ha gjort 5-1 i början av den sista perioden, men Uppsala-laget svarade med en av de mest forsande ketchupeffekterna på länge.

Storvreta, som sensationellt förlorade mot nykomlingen Höllviken innan Champions Cup-uppehållet och bara gjort 13 mål på tre matcher, sköt sju raka mål och vann med 8-5.

– Vi skapar nästan lika mycket i första och andra perioden, men då är det krampaktiga avslut. I tredje visar vi vad vi kan. Vi har en otroligt hög högstanivå när alla lägger in det där lilla extra, säger forwarden Henrik Stenberg.

Både Stenberg och Albin Sjögren, som matchades i samma kedja, fick målmässig islossning genom att göra varsitt hattrick och tillika sina första mål för säsongen.

Deras målfabrikation var, tillsammans med comebackande keepern Viktor Klintsten, nyckeln till vändningen.

– Vi hade ett bra snack inför tredje. Vi bestämde oss helt enkelt för att vinna matchen. Vi har haft problem med målskyttet, men nu visade vi att vi kan göra mål, säger Sjögren.

Första trepoängaren

Pixbos 5-1 i början av sista kunde annars ha knäckt vilket lag som helst.

– Kanske det, men vi fick ganska snabbt ett mål och sedan ett till. Vi behövde just mål eftersom vi haft problem med målskyttet, och när det väl kom igång så rullade det bara på, säger Stenberg.

Storvreta plockade därmed första trepoängaren i höst.

– Vi får se om detta var en vändning. Det vet vi först i nästa match. Men visst känns det som vi går åt rätt håll. Vi drar inte för stora växlar av en match, liksom vi inte dragit för stora växlar av förlusterna tidigare. Det viktiga är att vi jobbar på med det vardagliga, att fortsätta nöta avslut och målskytte under träningar, för vi får inte tro att allt bara löser sig som det kanske gjort tidigare år. Vi måste steppa upp, säger Stenberg.

Albin Sjögren:

– Jag hoppas att detta blir en boost för självförtroendet. Nu vet vi att vi kan göra mål.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN