Susanna Kallur

Sanna Kallur ställer in resten av säsongen

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

Susanna Kallurs comeback slutade med EM-kval direkt.

Men också onda benhinnor. Och nu tvingas hon ställa in resten av inomhussäsongen.

”Jag har lovat mig själv inför hela den här comeback-resan att aldrig någonsin mer gå emot kroppens signaler”, skriver hon på sin blogg.

Susanna Kallur fortsätter brottas med sina skadeproblem. Comebacktävlingen i Karlsruhe slutade visserligen med fina 8,14 och EM-kval, men också med ömmande benhinner som gjorde att hon tvingades ställa in tävlingen i Gent veckan efter.

Nu kommer också beskedet att resten av säsongen ställs in på grund av smärtorna. Kallur skriver om beslutet på sin blogg:

”Nu har det snart gått två veckor sen min premiärtävling i Karlsruhe, och mitt smalben verkar inte riktigt skrika ”GO!” än. Nej, den ber om en eller två veckors alternativ träning till. Det har blivit bättre och bättre under de här två veckorna, helt klart, men inte tillräckligt bra för att tävla på. Och en sak har jag lovat mig själv inför hela den här comeback-resan, och det är att aldrig någonsin mer gå emot kroppens signaler. Det var det som körde ner mig i skiten från första början”, skriver hon.

”Tänker inte ge upp än”

Därmed blir det ingen XL-galan och ingen EM-start för häckstjärnan. Trots det menar Susanna Kallur att tävlingen hon hann göra betyder mycket.

”Jag måste ändå säga, att tävlingen jag gjorde var väldigt värdefull. Nu har vi fått en massa information om vad som händer med den här kroppen vid tävling och även vetskapen att när jag inte har ont, då kan jag springa hyfsat fort. Nu gäller det för mig och Tobbe att klura lite på den nyvunna informationen och se hur vi ska lägga upp tränings och tävlingsplaneringen framöver. För om någon undrar så tänker jag inte ge upp än."

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Susanna Kallur

Friidrott