Handbollsspelaren: ”Det är helt sjukt”

avJesper Spanne

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Rickard Lönn oroas över hallbristen i Stockholm.

Hallå där...

Rickard Lönn, 28, handbollsspelare i Hammarby som får åka runt mellan olika hallar för att kunna träna.

– Hallbristen i Stockholm är enorm. Den var stor när jag var i Göteborg… Men här är den ännu större, säger Hammarbyspelaren Rickard Lönn.

Vad tycker du om det?

– Att det är fruktansvärt dåligt. All forskning om övervikt och psykisk ohälsa, den går ju att koppla till fysisk aktivitet. Om vi då har ett samhälle där våra unga inte har möjlighet att utöva idrotten i en bra miljö, då ger vi inte dem förutsättningarna för att hålla på med fysisk aktivitet resten av livet.

Hur drabbas ni i Hammarby?

– När det är lov, pingisturneringar eller andra evenemang i
Eriksdalshallen får vi åka runt i Stockholm och träna. Vi har varit i Farsta, Skanstull, Skarpnäck, Stora mossen. Ändå har vi det bättre än de allra flesta lag i Stockholm. Det är helt sjukt hur många invånare det går per idrottshall i Stockholm.

Nu ska dina gamla hemmaarena i Göteborg rivas också, Lisebergshallen. Det verkar inte finnas någon beständig ersättningshall där heller.

– Nä, det är fantastiskt tråkigt, det är fullt liv i den hallen året om. RIK har ju hållit till där i 38 år, så jag lider med dem. Det är ett hårt slag mot spelarna och klubben. Tänk om inte ungdomarna kan ta sig till matcherna nu och inte får se sina idoler spela.

ARTIKELN HANDLAR OM