Annas motorlista

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Motorlistan 2 juni

1) Mark Webber

Vann Monacos GP för andra gången. Det är en dröm för alla F1-förare. Nu ger den gamle världsmästaren Alan Jones honom rådet att byta till Ferrari till nästa säsong. Många kontrakt går ut och växelcirkusen är årets stora snackis i F1.

2) Fredrik Lindgren

Vann GP-tävlingen i speedway förra helgen. Segern i Göteborg gör att han nu är bäste svensk i VM-sammandraget inför nästa deltävling som avgörs i Danmark om en vecka.

3) Dario Franchitti

Tog sin tredje seger i Indy 500 förra helgen. Han skålade som brukligt i mjölk  och  valde att hylla sin omkomne vän, fjolårets vinnare Dan Wheldon med att bära glasögon med vita bågar. För tredje gången tog Franchitti också segern under gul flagg, den här gången kraschade Takuma Sato under det sista varvet.

4) Jorge Lorenzo

VM-ledaren i motoGP är redo inför sitt hemmalopp i Barcelona. Som vanligt utmanas han av Casey Stoner, men även Dani Pedrosa vill slåss om segern på hemmaplan.

5) Linus Ohlsson

Leder TTA efter premiären och nu är det dags för F1-banan Anderstorp. Det lär bli en spännande helg där Alex Danielsson är tillbaka i racingsammanhang igen. För övrigt har TTA ansökt om SM status till 2013.

6) Joakim Ljunggren

Enduroesset är VM-tvåa efter fyra deltävlingar vilket betyder halva säsongen, favoriten Christophe Nambotin leder, 50 poäng före svensken. Nästa deltävling avgörs i månadsskiftet juni/juli och i augusti är det sedan dags för Sveriges GP.

7) Tony Cairoli

Är motocrossens stora stjärna, han har vunnit de tre senaste VM-titlarna och leder mästerskapet inför helgens tävling i Frankrike. Han har 23 poäng till godo på Clement Desalle och bakom honom är det riktigt jämnt.

8) Mattias Ekström

Audi har haft en tung start på säsongen, Mattias Ekström är bäst av märkets förare och han är trea i DTM. Nu väntar Österrike. Mercedes Gary Paffett leder mästerskapet och han är mer än 30 poäng före svensken. I F3 Euro Series jagar Felix Rosenqvist poäng.

9) Johan Kristoffersson

Efter tre deltävlingar leder han Superstars, en internationell serie som också lockar före detta F1-förare som Mika Salo, Johnny Herbert och Vitantonio Liuzzi. I helgen är det tävling på Mugello och eftersom mästerskapet ska bli så jämnt som möjligt använder man sig av balance of performace. Kristoffersson och hans Audikollegor har fått 100 kg mer i grundvikt och en restriktor som stryper lufttillförseln till motorn.

10) Bernie Ecclestone

F1-bossen är inte nöjd, förra året var det 219 lopp, i år är det 20 och nu vill han ha 23 tävlingar under en säsong.
 

Motorstopp:

Mads Östberg

Norrmannen och hans svenske kartläsare Jonas Andersson ligger trea i VM, men ekipaget missar nästa VM-deltävling på Nya Zeeland. Ekonomin räcker inte till, därmed riskerar de att rasa i mästerskapssammandraget.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM