Pops – bäst i OS enligt läsarna: ”Fantastiskt!”

SPORTBLADET

LONDON. Sportbladets läsare har sagt sitt: André Pops, 39, är populärast i rutan.
80 procent – fyra av fem – ger SVT:s OS-ankare .
– Det känns helt fantastiskt, säger han.

SVT får höga betyg för kanalens sändningar från OS. 60 procent av Sportbladets läsare – tre av fem – ger SVT för OS-insatsen.
Sportbladet bad även läsarna att betygsätta kanalens profiler. Många får högsta betyg – men ingen är lika populär som André Pops.
Vi har haft en omröstning där nästan 80 procent av våra läsare ger dig betyget fem plus. Din reaktion på det?
– Det känns helt fantastiskt för mig personligen och, är jag säker på, för hela SVT-gänget. Vi är många som slitit hårt för att våra OS-sändningar ska bli dom bästa någonsin och när man ser de här siffrorna så verkar det som många tycker att vi har lyckats.
Varför tror du att du är så populär i stugorna?
– Jag hoppas att det beror på att folk känner att jag gillar det jag håller på med. Jag vill att det ska märkas att jag tycker att det här är roligt och jag vill förmedla den känslan. Tittarna ska känna som att de är mina polare som sitter och tittar på sport tillsammans med mig hemma i vardagsrummet. Det svåra med det där är balansgången mellan att bjuda på sig själv och fortfarande behålla det seriösa så att tittarna aldrig behöver tvivla på att jag tycker att det är sporten som är det viktigaste och inte vad jag som programledare säger eller gör.
Har du själv någon förebild?
– Ganska många och på olika sätt. Hela det legendariska gänget man växt upp med som Plex, Hegerfors, Zachrisson för att nämna några. Sen hängde jag Albert Svanberg i hasorna mycket i början av min tid på tv-sporten och han var den bästa läraren jag kunde haft.
Du är grymt populär, men har du någonsin blivit sågad? Varför i så fall och kan du berätta om det?
– Jaa du...kritik har jag ju såklart fått men om jag har blivit riktigt sågad någon gång så verkar jag nog ha förträngt det i så fall, hehe. Annars får du påminna mig! Men jag läser vad tv-recensenter skriver i krönikor och framförallt vad tittarna skriver på bland annat SVT Sports facebook-sida, det finns alltid saker där att ta till sig för att man ska kunna utvecklas och bli ännu bättre. 
SVT gör sitt sista OS. Har du fått anbud från någon betalkanal? Skulle du kunna tänka dig att lämna SVT?
– Jag tror absolut inte att det är SVT:s sista OS, vi tar bara en liten paus. Något anbud har jag inte fått och det känns inte aktuellt heller att lämna SVT eftersom vi har många andra stora sportevenemang att bjuda tittarna på de närmaste åren trots att vi inte har just OS på ett tag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS