Guld till norska handbollsdamerna

SPORTBLADET

Hoppas på Sverige

Foto: Vild norsk segerglädje.

Först försvarade Norge OS-titeln i en rysarfinal mot Montenegro (26–23).

Sedan skickade de en hälsning till Kim Andersson och kompani.

– Lycka till i morgon!, sade Goril Snorroeggen.

Om Sverige besegrar Frankrike blir det dubbelt nordisk i topp i OS-handbollen. De norska damlaget kommer att fortsätta firandet med att se söndagens herrfinal.

– Jag håller så klart på Sverige. Det är otroligt roligt att de är i final. Jag ska inte säga något annat än att Frankrike är ett väldigt bra lag, men om Sverige kämpar kan de vinna, sade Goril Snorroeggen med guldmedaljen runt halsen.

”Otroligt stort”

Medan de svenska herrarna har skrällt i London, är Norges triumf allt annat än överraskande. Vårt västra grannland är även regerande mästarinnor i EM och VM.

– Det är stort, otroligt stort. Men det har varit jobbigt hela vägen för oss, inget har kommit automatiskt, sade Esbjergspelaren.

Montenegro – som genom finalplatsen hade säkrat landets första OS-medalj genom tiderna – hämtade upp ett fyramålsunderläge i andra halvlek. Men två sena mål av Linn Sulland avgjorde.

– Vi jobbar hårt och får kontringar på slutet. Och så gjorde Sulland gjorde mål på allt i dag. Utan henne hade det blivit svårt, sade Snorroeggen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS