Stenson bröt med magåkomma

Foto: Bryter. Henrik Stenson får bryta PGA-tävlingen i North Carolina med ett magvirus som han drog på sig redan i vintras.
SPORTBLADET

En magparasit ställer till golflivet för Henrik Stenson. Svensken fick bryta PGA-tourtävlingen i USA trots en bra start.

– Kroppen vill inte, säger Stenson.

Den svenske golfspelaren Henrik Stenson kom inte till start i den andra rundan i PGA-tävlingen i North Carolina. Stenson, som gick på 68 slag första dagen, har en dålig mage och ska senare under fredagskvällen (svensk tid) besöka en läkare.

– Jag fick en parasit i magen i vintras, och sen har det varit från och till. Jag har ätit mediciner och ett tag var det bra, men nu har det börjat strula igen.

Stenson har ett späckat tävlingsschema framför sig med fyra veckors spel, och han säger själv att det är ovanligt att han bryter tävlingar.

”Hjärnan vill spela men inte kroppen”

– Jag var ombytt och försökte, men kroppen ville inte. Nu måste jag gå till botten med det här och se vad det är, säger Stenson.

Problemen med magen började vid Lucia i fjol. På planet över till USA inför den här tävlingen kände Stenson att det var tillbaka ordentligt. Han säger till TT att han känner en viss oro.

– Jag har ingen aptit utan får pressa ner maten. Då går det inte. Hjärnan vill spela men inte kroppen.

Stenson är 112:a på USA-touren där bara de 125 bästa får garanterad plats även nästa år. Men segern i Players Championship 2009 gav Stenson spelrättighet ända till och med 2014.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf