Persson gav svensk drömstart i åttondelen

SPORTBLADET

Besegrade världssjuan Boll

1 av 8

Gammal är fortfarande äldst, Timo Boll.

Sverige har fått en drömstart i bordtennisens lagtävling efter att 46-årige Jörgen Persson knäckt den tyske världssjuan med 3–1 i set.

– Det är som om Johan Wissman skulle slå Usain Bolt på 100 meter, det ska inte kunna hända, säger SVT:s expertkommentator Max Ansbro.

Foto: Persson jublar.

Jörgen Persson åkte ur OS singelturnering redan i den andra omgången mot kroaten Andrej Gaćina, 26.

I kväll kom en liten revansch i lagtävlingen när Persson knäckte tyske Timo Boll, 31, med 3–1 i set (11–6, 11–7, 14–16, 11–8) – och gav Sverige ledningen mot Tyskland med 1–0 i åttondelsfinalen.

Den svenske veteranen fick en drömstart och vann övertygande de första två seten. Försvarsspecialisten vann en rad spektakulära bollar från sin position långt bak i banan och gjorde Boll frustrerad.

Missade först matchbollar

I tredje set skaffade Persson två matchbollar som tysken dock räddade för att sedan vinna setet och ordna fram ett fjärde.

Väl där började Persson återigen starkt och gick fram till 8–5. Boll kom ikapp till 8–8, men sedan kunde inget stoppa Persson som jublade högt när han skickade in matchbollen fram till 11–8.

– En jättessensation! Det ska bara inte kunna hända att Jörgen slår världssjuan, säger Max Ansbro och gör en jämförelse med friidrottens gigant:

– Det är som om Johan Wissman skulle slå Usain Bolt på hundra meter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS