Efter anklagelserna – svarade med guld

”Hon har testats och är ren”

Ye Shiwen med guldmedaljen.
Ye Shiwen med guldmedaljen.

Efter OS–guld och världsrekord anklagades hon för dopning.

Då fixade Ye Shiwen, 16, med ännu ett guld – och svar på anklagelserna.

– Jag bryr mig inte, säger hon.

– Hon har testats och är ren, säger Colin Moynihan, ordförande i Storbritanniens olympiska kommitté, enligt The Guardian.

Ye Shiwen har överraskat under OS med rekordsimningar. 16–åringen utklassade allt motstånd på 400 m medley, satte världsrekord och vann med nästan tre sekunder.

I måndags satte hon nytt olympiskt rekord på 200 medley på övertygande tiden 2.07,57.

Sedan blev hon anklagad för dopning av amerikanske simtränaren John Leonard, som är exekutiv ordförande i World Swimming Coaches Association.

På tisdagskvällen svarade hon med ett OS–guld till.

Hon var inte i ledningen efter tre av fyra delar på 200 m medley, men när hon började simma fritt gick det fort. Ingen hängde med Ye Shiwen som tog OS–guld före Alicia Coutts, Australien, och Caitlin Leverenz, USA.

”Hon har testats och är ren”

I kväll höll Colin Moynihan, ordförande i Storbritanniens olympiska kommitté, en presskonferens där han berättade att Ye Shiwen har genomgått dopningstester.

– Hon har testats och är ren, därmed är det slutsnackat. Det är beklagligt att det är så mycket spekulationer i media. Jag tycker inte om det och jag tycker att det är fel att utövare, som har inte har testats positivt, anklagas för det, säger Moynihan enligt The Guardian.

På presskonferensen efteråt frontades 16-åringen med anklagelserna.

– Det känns lite orättvist. Men jag bryr mig inte, säger hon.

Reporter: Har du använt prestationshöjande medel?

– Absolut inte.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN