Tennis

Radwanska ska bli nummer ett

Av: 

Johannes Hägglund

SPORTBLADET

Polskan blir världsetta om hon slår Williams: ”Har inget att förlora”

Agnieszka Radwanska blev i förrgår historisk.

Världstrean är den första polska spelare att nå en Grand Slam-final på 73 år – och vinner 23-åringen mot Serena Williams blir hon ny världsetta.

– Jag ska göra allt för att bli nummer ett, säger Radwanska.

Världstrean Agnieszka Radwanska besegrade i förrgår tyskan Angelique Kerber med setsiffrorna 6–3, 6–4. I och med segern skrev Radwanska historia. Hon är den första polska att spela Grand en Slam-final på 73 år.

”En dröm”

– Det är en dröm jag haft sedan jag var barn. Den här turneringen är redan en stor del av tennishistorien i Polen. Jag är glad att vara en del av den, säger 23-åringen enligt AP.

Vinner Radwanska finalen tar hon över förstaplatsen på världsrankingen från Maria Sjarapova. Om hon däremot förlorar blir Victoria Azarenka världsetta.

– Jag har ingenting att förlora och ska göra allt för att bli nummer ett, säger Radwanska.

I finalen får hon möta en betydligt mer rutinerad motståndare - Serena Williams, 31. Att amerikanskan trivs i London är ingen hemlighet. Williams har spelat sex Wimbledonfinaler tidigare och har vunnit fyra av dessa, senast 2010.

”Jobbat oerhört hårt”

– Serena är en väldigt tuff motståndare som slår bollen bra. Hon är väldigt duktig på gräs, säger Radwanska.

I semifinalen besegrade sjätterankade Williams vitryskan Victoria Azarenka, mycket tack vare bra servar. Williams satte ett nytt Wimbledonrekord i serveess – 24 stycken.

– Jag har jobbat oerhört hårt och jag ville verkligen det här, säger Williams, som är imponerad av sin finalmotståndare.

– Agnieszka har gjort det fantastiskt bra. Hon har spelat jättefin tennis, säger Williams.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis