Tennis

Radwanska ska bli nummer ett

Av: 

Johannes Hägglund

SPORTBLADET

Polskan blir världsetta om hon slår Williams: ”Har inget att förlora”

Agnieszka Radwanska blev i förrgår historisk.

Världstrean är den första polska spelare att nå en Grand Slam-final på 73 år – och vinner 23-åringen mot Serena Williams blir hon ny världsetta.

– Jag ska göra allt för att bli nummer ett, säger Radwanska.

Världstrean Agnieszka Radwanska besegrade i förrgår tyskan Angelique Kerber med setsiffrorna 6–3, 6–4. I och med segern skrev Radwanska historia. Hon är den första polska att spela Grand en Slam-final på 73 år.

”En dröm”

– Det är en dröm jag haft sedan jag var barn. Den här turneringen är redan en stor del av tennishistorien i Polen. Jag är glad att vara en del av den, säger 23-åringen enligt AP.

Vinner Radwanska finalen tar hon över förstaplatsen på världsrankingen från Maria Sjarapova. Om hon däremot förlorar blir Victoria Azarenka världsetta.

– Jag har ingenting att förlora och ska göra allt för att bli nummer ett, säger Radwanska.

I finalen får hon möta en betydligt mer rutinerad motståndare - Serena Williams, 31. Att amerikanskan trivs i London är ingen hemlighet. Williams har spelat sex Wimbledonfinaler tidigare och har vunnit fyra av dessa, senast 2010.

”Jobbat oerhört hårt”

– Serena är en väldigt tuff motståndare som slår bollen bra. Hon är väldigt duktig på gräs, säger Radwanska.

I semifinalen besegrade sjätterankade Williams vitryskan Victoria Azarenka, mycket tack vare bra servar. Williams satte ett nytt Wimbledonrekord i serveess – 24 stycken.

– Jag har jobbat oerhört hårt och jag ville verkligen det här, säger Williams, som är imponerad av sin finalmotståndare.

– Agnieszka har gjort det fantastiskt bra. Hon har spelat jättefin tennis, säger Williams.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis