Friidrott

Angelica Bengtsson slår nytt svenskt rekord

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

Talar ut om uppbrottet från pappa efter rekordhoppet

På två månader med Miro Zalar har Angelica Bengtsson gått från långtidsskadad till svensk rekordform.

Nu berättar Angelica Bengtsson för första gången om det svåra uppbrottet från pappa och tränare Glenn Bengtsson.

– Det var ett tag när familjen var splittrad, men den är nog hel nu, säger hon till Sportbladet.

Det var ingen tvekan. Det var den här känslan Angelica Bengtsson hade letat efter hela säsongen. Bra fart i ansatsen, en tuff stavisättning och helt plötsligt svävade hon över 4,58. Ett nytt svenskt rekord och det högsta en junior någonsin hoppat utomhus.

– Det här var jätteroligt. Det var verkligen drömförhållanden i dag, säger Angelica efter rekordhoppet.

Snabb effekt

Annat var det för bara lite drygt två månader sen när ett inflammerat knäveck såg ut att förstöra hela säsongen. Men sjukgymnastik och speciell styrketräning för baksidan av låret ordnade upp problemen. Och vid samma tid kom också Patrik Klüfts före detta tränare Miro Zalar in och tog över träningen fullt ut. Något som fått snabb effekt.

– Han har lärt mig att böja stavarna ordentligt, det är tekniken vi jobbar på. Den var bra förut också men nu är jag mer säker på den. När Miro finns jämte och kan säga att det här ser bra ut så litar jag på honom, säger supertalangen.

”Blev självständig”

Arbetet med Zalar har gått så fort framåt att stavtränaren tvingats ordna fram nya, styvare stavar som ska kunna ta Angelica upp på högre höjder.

– Ja det stämmer, jag har beställt fyra nya. Vi har bara jobbat tillsammans i två månader och hon har bara rasslat igenom stavar, säger han.

Men bytet till Miro Zalar har inte varit okomplicerat. Angelica har i hela sitt liv tränat med sin pappa Glenn Bengtsson som huvudansvarig och i en intervju med Sportbladet dagen för rekordhoppet berättade Angelica Bengtsson för första gången om uppbrottet.

– Det var en övergångsperiod, jag flyttade i november, samtidigt som jag blev skadad och då hoppade jag inte någon stav. Och eftersom han bara var med på de passen så kände han sig inte så nödvändig och då hoppade han av, säger hon.

Hur påverkade det er familjerelation?

– Det var ett tag när familjen var splittrad, men den är nog hel nu.

Klart det måste ha varit svårt för Glenn att släppa taget som varit med och tränat dig så länge?

– Jo det var nog lite svårt för honom, men det var nog därför han hoppade av också. Jag blev för självständig för att han skulle känna sig delaktig.

Men det är inga hard feelings nu?

– Nej inte nu när det går så bra.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Friidrott