”Vet inte hur jag ska hantera det här”

1 av 2 | Foto: AP
Henrik Stenson har fått skriva en och annan autograf efter segern i British Open.
SPORTBLADET

NEW YORK. I dag svingar Henrik Stenson klubban för första gången sedan den historiska triumfen i Skottland – och han gör det med en helt ny stjärnstatus.

Den svenske British Open-mästaren har orsakat sådan hausse i USA inför PGA Mästerskapen-starten att han nästan verkar lite tagen.

– Det är en ny situation för mig och jag vet inte exakt hur jag ska hantera den, men jag hoppas att jag klarar att fokusera på de små detaljer som är så viktiga för att jag ska kunna spela bra golf, säger Henrik.

Golf-fansen hade förstås bra koll på Henrik Stensen även tidigare, han har varit med länge och är ju inte för inte rankad femma i världen.

Men efter den klassiska uppgörelsen med Phil Mickelson i sistarundan i British Open för knappt två veckor sedan – betraktad som en omedelbar klassiker även på den här sidan Atlanten – har den 40-årige göteborgaren helt uppenbart slagit igenom även i bredare folklager.

”Väldigt mycket autografer”

Inför starten av PGA-mästerskapen i Springfield i New Jersey är det mot Stenson allt strålkastarsken riktas.

Media vill intervjua och människor av alla sorter vill prata – och ha autografer.

– Jag lyckades få några dagar med bara familjen efter British Open, men sedan jag landade i New York har min signatur onekligen varit efterfrågad. Jag har fått skriva väldigt mycket autografer under de inledande dagarna, berättar han för New York Post och ESPN.

– Det är roligt, jag är glad. Men samtidigt är vi mitt uppe i en lång säsong och har mycket golf kvar att spela. Så jag måste försöka fokusera på det jag har framför mig nu.

”Man lever och lär”

Frågan är bara hur lätt det blir.

Henrik verkar inte helt klar över hur han ska hantera all uppmärksamhet.

– Det är en ny situation för mig, jag har inte varit med om det här tidigare, och jag vet inte exakt hur jag ska göra, fortsätter han.

– Men  jag hoppas att jag klarar att fokusera på de små detaljer som är så viktiga för att jag ska kunna spela bra golf. Och klarar jag det inte får vi försöka reda ut varför i efterhand. Man lever och lär.

Ett delsvar lär vi få redan vid kvart i åtta ikväll, svensk tid.

Då går Henrik ut  med amerikanen Dustin Johnson och britten Danny Willett.

ARTIKELN HANDLAR OM