Berisha reserv i OS-laget

avRobert Rosén

Enligt uppgifter tar Berisha OS–plats

I går kom beskedet att Jordan Larsson stoppas från OS.

Nu ska en ersättare ha utsetts.

Enligt uppgifter till Expressen tar Valmir Berisha plats i OS–truppen.

Helsingborgs IF meddelade i går att de stoppar Jordan Larsson, 19, från OS. På grund av lagets skadesituation tvingas anfallaren att stanna hemma.

Beslutet gjorde att den svenska OS–truppen består av blott en renodlad anfallare, nämligen Mikael Ishak, 23.

Enligt uppgifter till Expressen har dock förbundskapten Håkan Ericson nu beslutat sig för att ersätta Jordan Larsson med ett annat anfallsnamn. Tidningen uppger nämligen att det blir Valmir Berisha, 20, som kallas in som Larssons ersättare.

Förbundet meddelar – inkallad som reserv

– Jag vill inte kommentera någonting just nu. Vi kommer att kommunicera beslutet när allting är klart, säger Håkan Ericson till Expressen.

Förbundet har på sin hemsida meddelat att Valmir Berisha kallats in som reserv till truppen – då han tar Ali Suljic, 18, plats. Det då Suljic lämnat återbud på grund av sjukdom. Vidare skriver de att den 18:e och sista trupplatsen fortfarande är tom.

Valmir Berisha slog igenom stort vid U17–VM 2013, där han vann skytteligan när Sverige tog brons. Efter mästerskapet lämnade han Halmstads BK och har hunnit med utlandssejourer i Roma, Panathinaikos och Cambuur. För närvarande är anfallaren dock klubblös.