Världscupen i alpint 2015/2016

”Förra året hade jag tuffare motstånd”

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Hansdotter inför cupdramat: ”Har bäddat för mig själv”

Frida Hansdotter slipper en av sina värsta konkurrenter i Hammarbybacken.

Nu tror svenskan på cupseger.

– Förra året hade jag lite tuffare motstånd, säger hon.

Med tre tävlingar kvar leder Frida Hansdotter slalomcupen med 99 poäng. Trean i cupen, Sarka Strachova har tvingats tacka nej till parallellslalomen i Hammarbybacken på grund av skada.

Det ger Hansdotter ytterligare en fördel inför avgörandet.

– Det är många som frågar om cupen, men jag känner mer att jag måste fokusera på att åka bra skidor. Men det är klart att det närmar sig med stormsteg. Jag har absolut bäddat bra för mig själv, men jag måste fortsätta att åka bra på det sista tre, säger Hansdotter.

”Åker bättre parallell än någonsin”

Förra säsongen hade svenskan också ledningen när tre tävlingar återstod, sedan gick Mikaela Shiffrin och vann alla tre. Hansdotter har dock lärt sig av fjolåret.

– Förra året kan jag väl känna att jag hade lite tuffare motstånd. Shiffrin är ju otrolig och då var hon ju i riktig toppform. Vi är lite mer jämna, jag Sarka och Zuzulova. Men jag har väl lärt mig att man verkligen får ta tillvara på chanserna. Det är det som är det svåra, att inte göra misstag och fortfarande vara på en sådan hög nivå att du åker fort varje race.

Är känslan att det mer är upp till dig den här säsongen?

– Ja. Nu får jag ta chansen.

Hansdotter har aldrig varit på pallen i parallellslalom tidigare, men hon känner sig i toppform.

– Jag känner mig mer hemma på slalom. Men nu har träningen gått väldigt bra så jag känner mig väldigt positiv och känner att jag verkligen att jag har möjlighet att göra bra ifrån mig, säger hon och fortsätter:

– Jag åker bättre parallell än jag någonsin gjort. Förut kan jag känna att det varit lite mer svåråkt och blivit tryckt. Men nu tycker jag att det är mycket bättre åkning och väldigt mycket start så jag ser väldigt kul. Jag kanske inte har åkt väldigt bra tidigare, men det kan vara bra för då är jag inte favorit och kan jag komma underifrån och bara ”swoosh”.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Världscupen i alpint 2015/2016

Frida Hansdotter

Mikaela Shiffrin

Slalomcupen

Alpint