Dahlby drabbad av njursten: ’Inte sovit’

Reporter: Malin Wahlberg, Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Tuffa uppladdningen inför kvalet: ”Pulserande smärta”

RIO DE JANEIRO/STOCKHOLM. Regerande OS-silvermedaljören Håkan Dahlby har fått sämsta tänkbara uppladdning inför tävlingarna i Brasilien.

Dubbeltrap-skytten har fått ett njurstensanfall.

– Jag har ont, jätteont, säger han.

Håkan Dahlby, 50, tog ett silver vid OS i London 2012.

Nu har dock den svenske skytten i dubbletrap störts inför dagens kvaltävling.

Dahlby skriver på Facebook hur han under natten drabbades av ett njurstensanfall.

”Vaknade 00.30 med stark smärta i vänster ländryggshalva! Var vaken med pulserande smärta fram till vår SOK läkare kom vid 02.30 och konstaterade att jag fått mitt första njurstensanfall”, skriver han på Facebook.

”Kom som på beställning”

Dahlby kommer dock att komma till start vid kvaltävlingen senare i eftermiddag, men berättar även att det är den andra smärtan som stört honom inför tävlingarna i Rio de Janeiro.

”Detta kom ju som på beställning precis efter att jag blivit smärtfri ifrån tandrotsfyllningen! Vad månde komma efter detta tro?”, frågar sig den regerande OS-silvermedaljören.

Dahlby har fått smärtstillande, men kämpar sig igenom tävlingen.

– Jag vaknade klockan halv ett i natt med enorm smärta. Jag hade ingen aning om var det var och var uppe och gick. Sedan lugnade det ner sig, men jag vaknade klockan två igen med ännu mer smärta och vid tre ringde vi läkaren. Han konstaterade att det var en njurstensattack så jag har inte sovit speciellt mycket och ont har jag, jätteont, säger han.

Herrarnas kvaltävling i skytte inleds vid 14.00 (svensk tid).

Publicerad: