Semin lever efter Borås överkörning

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Vände mot mästarna i sista perioden

Foto: BILDBYRÅN
Christian Maråker

Borås väckte liv i semifinalen mot Södertälje efter en överkörning i sista perioden.

I stället för omöjligt läge har laget nu reducerat till 2-1 i matcher.

– Vi satte mer press på det, säger Christian Maråker.

Inget lag har tidigare vänt ett 0-3-underläge till seger i basketligan. Borås Basket var därför piskat att vinna för att inte stå inför en näst intill hopplös uppgift.

Den första perioden var jämn, men i den andra gjorde regerande mästarna Södertälje Kings ett ryck och ledde med 36-28 i halvtid.

Som mest var ledningen uppe i 12 poäng i den tredje perioden. Men Borås kom tillbaka.

Inför den sista perioden hade underläget krympt till fem poäng. Borås kontrollerade returtagningen, la in en rejäl växel i sista perioden och körde över Kings med 31-13.

Kan få tillbaka stjärnan

Segersiffrorna skrev till slut till 81-68.

– Det var riktigt kul att få vinna. Vi spelar med samma koncept som matchen i lördags och lyckades hålla tag i det i fjärde quartern. Vi fortsatte att vara aggressiva och attackerade, det gick väldigt bra och de fick foulproblem, säger Christian Maråker efter segern och fortsätter:

– Jag vet inte om något lag har kommit tillbaka från att ligga under med 0-3 så det var viktigt.

Nu har Borås i stället chansen att kvittera semifinalen på hemmaplan på fredag. Då kan Borås även få tillbaka stjänan Omar Krayem.

– Jag hoppas det. Han har börjat träna och försökte värva i dag. Det är väldigt nära så om inte på fredag så på måndag, säger Maråker.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Basket