”Nu ska jag ta hem det där bronset”

SPORTBLADET

Nikita Glasnovic föll mot regerande mästarinnan

RIO DE JANEIRO. Det blir ingen OS-final för taekwondo-hoppet Nikita Glasnovic.

Regerande mästarinnan Jade Jones krossade drömmen genom att vinna semifinalen med 9–4 .

Men svenskan har inte tid att deppa.

– Nu ska jag ta hem den där bronsmedaljen, säger 21-åringen.

Jade Jones mer eller mindre utklassade sina två första motståndare i –57-kilosklassen. Naima Bakkal, Marocko, föll med hela 4–12 i första omgången, och i kvartsfinalen fick sig den belgiska EM-trean Raheleh Asemani en omgång (2–7).

Jones, den lilla stora brittiskan, var storfavorit även i semifinalen mot Nikita Glasnovic. Hon hade en 6–0-ledning och vann med klara 11–5 när de gjorde upp om EM-guldet i Montreux för ganska exakt tre månader sedan.

Ryckte i tredje ronden

Det blev betydligt jämnare i OS-semifinalen i Carioca Arena 3. Åtminstone inledningsvis. Brittiskan ledde med 4–0 i mittronden, men med en huvudspark jämnade Nikita Glasnovic ut till 3–4.

– Då var känslan att nu är jag på väg, säger Nikita.

Det var hon inte. Jones var starkast i slutronden och gick ifrån till 9–3. Brittiskan håller ett vansinnigt tempo, och det ställde till med problem för Nikita. Hon var helt slut medan OS-mästarinnan fortsatte att attackera.

– Jag tänkte: Varför går tiden så jävla långsamt? Hon har så mycket ”kondis” och slutar inte. Det gäller att höja sin nivå och ha lika mycket energi, säger Nikita Glasnovic.

Laddar om inför bronsmatchen

Hon får nu gå en match om bronset. Klockan 02.30 svensk tid är hon tillbaka på mattan.

– Det är bara att ladda om. Jag ska ta all frustration och sätta in den i bronsmatchen. Jag ska visa var skåpet ska stå och ta hem den där bronsmedaljen.

ARTIKELN HANDLAR OM