Sverige utslaget i lagtävlingen

SPORTBLADET

Sydkorea till semifinal efter 3–1-seger

Foto: TT

RIO DE JANEIRO. Mattias Karlsson vann sin första singelmatch i OS, men fick ingen anledning att jubla.

Sverige föll med 1–3 mot Sydkorea i kvartsfinalen i lagpingisen.

– Jag kommer nog vara nöjd om någon dag, men just nu är det bara tungt, säger 25-åringen till Sportbladet.

Inför lagtävlingen klargjorde Kristian Karlsson att Sverige, tack vare jämnheten, var ett av lagen som skulle blanda sig i medaljstriden.

– Vi ska ta medalj. Vi har tre väldigt, väldigt jämna spelare. Jag, Gerell och Mattias har en fördel av att vi kan ställa upp nästan precis hur som helst. Det är inte många lag som kan det, sa Kristian Karlsson.

Som 27:a är han bäste svensk på världsrankingen, och strax bakom honom följer mycket riktigt Pär Gerell (32) och Mattias Karlsson (37).

Sydkorea ännu jämnare

Det gav resultat i öppningsmatchen mot USA, men inte mot Sydkorea. Koreanerna har nämligen ett ännu jämnare lag: 12) Jung Young-Sik, 14) Joo Se-Hyuk, 16) Lee Sang-Su.

Det framgick inte bara av rankingen utan också i hagen i paviljong 3 på Riocentro. Kristian Karlsson inledde matchen med att förlora tålamodsprövningen mot defensivspelaren Se-Hyuk (5–11, 6–11, 11–9, 11–6), varpå namnen Mattias fick göra singeldebut i OS.

Som han gjorde det. 25-åringen från Karlskrona och Halmstad vann en rysare mot Lee Sang-Su (11–9, 8–11, 11–6, 8–11, 12–10), men segern skulle inte bli någonting värd.

Young-Sik avgjorde

Tillsammans med Gerell blev han utklassad i dubbeln mot Sang-Su/Young-Sik (2–11, 4–11, 7–11) och Young-Sik stannade sedan kvar i hagen för att avgöra lagmatchen genom att besegra Kristian Karlsson med 11–4, 8–11, 11–3, 11–7.

– Just nu känns det så där... Det är laget som är det viktiga, tyvärr. Jag kommer nog vara nöjd (med singelvinsten) när jag blickar tillbaka om någon dag, men just nu är det bara tungt, säger Mattias Karlsson.

Möter Kina i semin

Kristian Karlsson var missnöjd med sitt returspel och Gerell fick det inte att stämma i dubbeln.

– Vi fick den uppställning vi ville ha. Både jag och Kristian är rätt duktiga mot defensivspelare och så går Mattias in och vinner. Det var riktigt bra, men jag gjorde inte en hundraprocentig dubbel och Kristian kanske inte var hundraprocentig i singel. Då vinner vi inte mot ett sådant här lag. De visar att de är ett av världens bästa landslag, säger Pär Gerell.

I semifinalen ställs Sydkorea mot Kina, som besegrade Storbritannien med 3–0.

ARTIKELN HANDLAR OM