”Alltid högt upp på önskelistan”

SPORTBLADET

Stenson om pressen inför Nordea Masters

Foto: Henrik Stenson.

Den mest hektiska golfsommaren i Henrik Stensons karriär inleds på svensk mark.

Nu vill stjärnan hitta formen direkt.

– Det vore trevligt att få sitt namn på den här trofén, säger Stenson inför Nordea Masters.

U.S. Open, British Open, PGA Championship … och så ett OS efter det.

Sommaren 2016 är fullspäckad med stora tävlingar och Henrik Stenson – numer sexa på världsrankningen – är inte riktigt där han vill vara rent formmässigt.

– Det finns grejer att jobba på. En sjukdom störde mig på Sawgrass och jag har väl inte kunnat träna riktigt som jag vill. Tanken var att dundra på i gymmet, men det blev lite mindre än planerat, säger han på en presskonferens.

”Känner ansvar”

Stenson vill använda Nordea Masters för att träna sig i form.

Samtidigt är pressen stor.

Sveriges störste stjärna vill så klart leverera inför hemmapubliken.

– Nu har man familj, vänner och väldigt många andra på plats som vill se en spela bra. Det är klart man vill gör det för deras skull. Man känner ett visst ansvar. Sedan är det här den kanske mest hektiska golfsommaren i min karriär, så det gäller att vara på tårna från början.

Hur viktig är Nordea Masters?

– Det är ett hyggligt tillfälle att kolla var vi står inför US Open. En avstämning för att se vad vi ska putsa vidare på. Men visst, hemmatävlingar står alltid högt upp på önskelistan. Det är en tävling man vill vinna. Jag var nära framförallt år 2005, det sved att förlora särspelet då, så det är klart det hade varit trevligt att få sitt namn på den här trofén.

”Pirrar i magen”

Senast Stenson ställde upp i Nordea Masters på just Bro Hof var 2011.

Då missade han kvalgränsen efter två 73-ronder.

Nu är känslan bättre.

– Det är kul att vara tillbaka i Sverige igen. Nu när man varit på hotellet och käkat leverpastej, saltgurka och Kalles kaviar och grejer … då känner man lite pirr i magen. Man är ju inte i Sverige så många veckor på året, så det är kul att komma hem och jag ser fram emot veckan, säger 40-åringen.

Tävlingen inleds på torsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM