Sim-EM 2016

"Vi ska spara formtoppen till OS"

Av: 

Elin Kardell

SPORTBLADET

I helgen är det sim-EM i London.

Blickarna riktas som vanligt mot Sarah Sjöström.

Men hennes formtopp kommer senare.

– Det ska bli kul att tävla, men EM är ingen huvudtävling.

I helgen ställs Europas elit mot varandra i London. Ett mästerskap är alltid ett mästerskap. Men heter man Sarah Sjöström och det bara är månader kvar till OS, kan ett mästerskap vara träning.

– Det ska bli kul att tävla, men EM är ingen huvudtävling. Vi kommer fortsätta träna väldigt hårt inpå EM. Vi ska spara formtoppen till OS. Man ska inte ha för många formtoppar per år för då minskar nivån, säger Sarah Sjöström.

Vill ha mer kraft på slutet

Sjöström vet vad hon måste bli bättre på för att kunna få så bra resultat som möjligt i samtliga grenar på OS. Någonting som hon jobbar med hela tiden.

– Jag hoppas att jag får en bra tävling på EM och att återhämtningen funkar väldigt bra. Det är någonting jag tränar på så att jag har mer krafter kvar de sista dagarna på mästerskapen. Fixar jag återhämtningstiden tror jag att det kanske känns bättre i slutet, säger Sjöström. 

Öppnar för flytt

Inför OS 2012 blev Sjöström sjuk mitt under uppladdningen. Den här gången blir det träningsläger i Turkiet och tävling i Spanien.

– Det blir en veckas träning på hemmaplan, sen åker jag iväg på träningsläger och sen blir det tävling i Spanien, SM och lite sådär. Tiden går ganska fort nu.

Det blir en del tid utomlands, och en permanent flytt är ingen omöjlighet.

–  Inte nu innan OS, men i framtiden vet man aldrig.

Alshammar ännu inte klar för OS

Förutom Sarah Sjöström är bland annat Jennie Johansson, Erik Persson och Simon Sjödin klara för OS. Jennie Johansson kommer att delta de två sista dagarna under EM. Hon vill maximera sin tid och både kunna träna och tävla.

– Det är träning helt enkelt, träna på skarpt läge mot Europas bästa simmare istället för att stanna och träna själv på Eriksdalsbadet. Träna på riktigt i London, lite så ser jag det, säger Jennie Johansson.

Ett annat svenskt medaljhopp är Therese Alshammar som ännu inte kvalat in till OS. EM i London är hennes sista chans att ta en biljett till Rio.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Sim-EM 2016

Sarah Sjöström

Therese Alshammar

Simning

London