Dustin Johnson

Världsettan skadad – säsongen över

Av: 

Jörgen Källström

SPORTBLADET

Jason Day skadade ryggen på fredagens andra runda av den avslutande deltävlingen i USA-tourens slutspel i Atlanta.

En skada så pass allvarlig att världsettan tvingades avbryta tävlingen som leds av Dustin Johnson.

Jason Day, 28, låg på delad fjärde plats – ett slag från ledning – efter torsdagens inledande runda av den sista deltävlingen i USA-tourens penningstinna slutspel, Fedex Cup, på East Lake i Atlanta, Georgia.

På det åttonde hålet under fredagens andra runda släppte han ut sin drive till vänster och tvingades droppa. Australiern, som vann majorn PGA-mästerskapen förra året, valde sedan drivern på nytt från ruffen och ska då ha skadat ryggen, enligt Golf Digest.

Ryggskadad tidigare

Jason Day har en historia av ryggskador och valde att avbryta tävlingen med omedelbar verkan och årets säsong är därmed över, enligt den ansedda golftidningen.

Amerikanen Dustin Johnson, 32, var tillsammans med landsmannen Kevin Chappel, 30, och japanen Hideki Matsuyama, 24, i delad ledning efter den första dagens spel. Under den andra dagen har Johnson klivit upp i ensam majestät och leder preliminärt på totalt -7, efter att ha gått den andra rundan på 67 slag, tre under par. Chappel är närmast jagande, ett slag bakom.

Dustin Johnson leder också i sammandraget och har grepp om en totalseger, och de 85,5 miljoner kronorna, i USA-tourens slutspel.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Dustin Johnson

Jason Day

Golf