Charlotte Kalla: ”Det var läskigt i efterhand”

avRobert Rosén

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Charlotte Kalla berättade tidigare i år att hon vägrar att samarbeta med spelbolag.

De efterföljande reaktionerna ledde till att 31-åringen för första gången insåg vilken makt hon besitter hon offentlig person.

– Jag tyckte att det var läskigt i efterhand, säger stjärnan till DN.

I våras berättade Charlotte Kalla, 31, att hon vägrar att arbeta med spelbolag. Såväl lagstiftningen som de utländska bolagen inte tar del av och hennes psykolog Thomas Nilssons arbete med spelmissbruk lyftes fram som skäl.

– Det finns ett så himla stort mörkertal med spelmissbruk och är man stor måste man också ta ansvar, berättade Kalla i en intervju med Göteborgs-Posten.

Efteråt har hon blivit överraskad över hur omtalat det hela blivit, men menar att responsen på hennes ställningstagande har varit positiv.

”Förstod vilket inflytande jag kan ha”

– Jag hade en känsla av att det skulle kunna bli diskussion men jag var inte beredd på att det skulle engagera så mycket. Jag har fått jätte-, jättemycket återkoppling. Människor har skrivit brev hem till mamma. Och det har kommit jättemycket reaktioner till mig och till Nordvall (Torbjörn, presskontakt) och Olle (Håkansson, manager). Det är positiv respons från folk som gillar att jag tagit ställning, säger Charlotte Kalla till Dagens Nyheter.

Enligt skidstjärnan var det första gången som hon insåg hur stor makt hon har som offentlig person.

– Jag tyckte att det var läskigt i efterhand. Även fast jag bara fått positiv respons så förstod jag vilket inflytande jag kan ha. Och det här med sociala medier, hur många det kan nå ut till.

”Vill mest vara skidåkare”

Trots de positiva reaktionerna menar Kalla dock att hon även i fortsättningen kommer att vara restriktiv med att driva större frågor.

– Jag vill inte bli ofokuserad. Jag vill mest vara skidåkare. Jag märker redan nu med framgången att det är mycket jag skulle kunna vara med på, säger 31-åringen till DN.

Charlotte Kalla befinner sig för närvarande på landslagsläger i Torsby, inför den kommande säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM