Höör vann rysarmöte i premiären

avErik Karlsson

Foto: TT

I fjol var Höör och Skuru i topp av grundserien.

Och när de topptippade lagen möttes i premiären av SHE blev det en rysare.

Kristin Thorleifsdottir avgjorde för gästande Höör i matchens absolut sista sekund.

Damerna handbollsliga, SHE, smygstartade med en match under onsdagskvällen.

Men det var inte vilken match som helst. Nacka-laget Skuru, tvåa i fjolårets grundserie, gästades av fjolårets tabelletta H65 Höör.

Och de båda toppkandidaterna verkar vara minst sagt jämna även i år.

Tappade allt i slutminuterna

Skuru gick fram till 18–16 i paus och ledde sedan större delen av andra halvlek också. Med fem minuter kvar satte Ulrika Olsson 30–28 till hemmalaget, men det räckte ändå inte till poäng.

Höör gjorde tre raka mål och gick upp till 31–30-ledning innan Ulrika Olsson kvitterade matchen på straff med 51 sekunder kvar. Höör gick till anfall, tog time out med tolv sekunder kvar och i den absolut sista sekunden sköt Kristin Thorleifsdottir avgörande 32–31 för gästerna.

”Jävligt surt”

– Jättekul. Inledningsvis hade vi inte skärpan i hemspringet och de fick många kontringsmål. Men när vi fick ordning på det fick de kämpa för varje mål, säger Thorleifsdottir till Radiosporten, enligt TT.

Skuru var av förståeliga skäl besvikna.

– Det är jävligt surt och tungt, jag tycker att vi ska ha två poäng, säger Evelina Eriksson till Radiosporten och fortsätter:

– Det var en jättejämn match med två jättebra lag. Vi hade övertaget i stora delar av matchen, men det var de som fick till sista skottet.

ARTIKELN HANDLAR OM