Falun räddade viktig poäng på övertid

SPORTBLADET

Hjälten: Det kan bli helt avgörande

Den superallsvenska matchen mellan Kalix och Falu BS svängde både hit och dit.

Fem minuter före slutsignalen såg Mikko Aarni ut att ha fixat en hemmaseger, men Falun kom tillbaka och kunde på fyra minuters tilläggstid få in en kvittering när Daniel Eriksson snappade upp en målvaktsretur.

– Den här poängen kan ha varit helt avgörande för var vi hamnar till slut, säger BS poängräddare.

5–5-målet innebar att Falun tog sig upp till tredjeplatsen i den superallsvenska tabellen. Hade Eriksson inte fått in kvitteringsbollen hade BS legat på kvalplats efter sex omgångar.

– Starkt att vi lyckades komma tillbaka på slutet. Vi chansade och flyttade upp mycket folk. Efter ett frislag lämnade målvakten retur och jag fick tag på bollen, säger Daniel Eriksson.

För mycket upp och ned, BS

Eriksson, 24, representerade förra säsongen ryska Raketa Kazan. Målet mot Kalix var hans första efter återkomsten till Sverige. Den poängräddande fullträffen var viktig. Men BS skulle inte ha behövt hamna i underläge. Efter en halvtimme ledde dalalaget med 2-0.

– Vi började bra, men sen kom en period då vi spelade sämre. Likadant var det i andra halvlek, vi varvade bra och dåliga perioder. Som helhet gjorde vi ingen bra insats idag, säger Eriksson.

Andra halvlek rycktes sönder av flera utvisningar. Efter en timmes spel ledde Falun med 4-3 men sista kvarten vände Kalix matchen och såg ut att gå mot seger när Mikko Aarni i 85:e minuten satte 5-4. Falu BS lyckades samla kraft för en sista offensiv satsning - den gav utdelning.

– Det är tufft när man ligger där vi ligger och inte vet om man ska titta uppåt eller neråt i tabellen. Men den här poängen var skön. Det kommer att bli fajt ända in i det sista, säger Daniel Eriksson.

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy