Villa-spelarna längtar efter elitserieallvaret

SPORTBLADET

"Vi är ett mycket stabilare lag i år"

Söndagens 6–3-seger mot Motala var inget annat än en dag på jobbet för spelarna i Villa Lidköping. Elitserieplatsen har varit klar under en tid, nu längtar Lidköpingslirarna till det allvar som rullar igång den 12 januari.

– Vi är ett mycket stabilare lag än förra säsongen. Vi ska inte råka ut för samma ras som vi gjorde i elitserien förra året - det var inte roligt, säger Villamittfältaren Mathias Nilsson, 29.

Foto: LÄNGTAR TILL ALLVARET Mathias Nilsson, nyckelspelare i Villa, är hoppfull inför elitserien.

Förra säsongen gick Villa till elitserien efter åtta vinster och sex förluster. Målskillnaden var 70–69. Inför torsdagens allsvenska slutomgång står säsongens upplaga av Villa Lidköping på åtta vinster, tre oavgjorda och två förluster, målskillnad: 79–46 – någonting har hänt.

– Det har alltid varit mycket fart och fläkt runt Villa. Men det får inte bara handla om det. I år har defensiven stämt betydligt bättre. Vi har stora möjligheter att överraska i elitserien. I vilket fall som helst är vi bättre än i fjol, då tog vi ju oss inte ens till kvartsfinal, säger Nilsson.

Tätare defensiv – och så Ari...

Nej, fjolårets elitserie är ett riktigt dystert kapitel i Villa Lidköpings historia. Två segrar och 91 insläppta mål på elva matcher gjorde att tränaren Anders Bridholm efter säsongen fick lämna sin post.

I år coachas laget av duon Jonas Andersson/Conny Fogelqvist.

– Vi har ändrat vårt sått att spela, kör med en spelare på topp och ett bredare mittfält. Vi har fått in mer fart i spelet samtidigt som flera spelare utvecklats. Dessutom har vi fått ett nyförvärv som Ari Holopainen. Han gör många enkla mål. Även om han ibland inte såns så mycket i matcherna så hittar man honom nästan alltid i målprotokollet när man tittar på matchstatistiken, säger Mathias Nilsson.

Mot Motala gick Villa upp till 6–1, bland annat efter två mål av Mathias Nilsson. På slutet fick Motala in två reduceringsbollar, men Villasegern var aldrig i fara.

– Det som är negativt idag är att vi inte utnyttjar våra fasta situationer, bland annat missar två straffar. Vi har varit dåliga på fasta situationer under hela säsongen. Det måste vi förbättra om vi ska hänga med de bättre lagen i elitserien, säger Nilsson.

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy