”Det finns inget lag som tar oss på allvar”

SPORTBLADET

Broberg skrällde mot Bajen

Foto: SKRÄLLER IGEN Broberg är elitseriebandyns superskräll så här långt. I går blev det 4–3 mot guldfavoriten Hammarby – och då blev matchvinnaren Stefan Larsson så här glad.

Uddamålssegern mot Villa Lidköping i förra omgången följdes upp av 4-3 mot Hammarby på Hällåsen. Broberg - laget ingen räknat med - har givit experterna en rejäl knäpp på näsan.

- Det finns inget lag i den här serien som tar oss på allvar, säger Brobergs tränare Peter Isaksson.

Hammarby kom till Söderhamn revanschsuget efter fredagens hemmaförlust mot Västerås. Precis som väntat tog Hammarby ledningen. David Karlsson 1-0 kom redan efter två minuter.

Fortsättningen visade sig bli betydligt svårare. Broberg spelade bra och ledde i paus med 3-2. David Karlsson kvitterade strax efter halvtidsvilan, men Hammarbys slutspurt kom aldrig.

”Offervilja”

— Vi visar stor offervilja och dessutom är Pasi (Hiekkanen) väldigt bra i målet. Vi var pressade när vi hade tre utvisningar i slutet av första och början av andra, men de lyckades inte dra ifrån. När vi sedan avgör så kändes det inte särskilt konstigt. De hade två spelare utvisade och vi hade skapat flera bra chanser, säger Isaksson.

Med drygt tio minuter kvar att spela åkte Hammarby Stefan Erixon och Olov Englund ut. Broberg tog chansen. Med fyra minuter kvar slog Söderhamnslagets specielle målskytt Stefan Larsson till ur högerläge och försatte publiken på Hällåsen i extas.

”Inget lag tar oss på allvar”

- Det var fantastiskt skönt att vi vann. Men vi måste vara ödmjuka igen när vi går ut till nästa match. Det finns inget lag i den här serien som tar oss på allvar, säger Isaksson.

I Hammarby gjorde Patrik Sandell comeback. Men inte ens hans skottstyrka hjälpte den här gången. Hammarby står efter tre elitserieomgångar på en poäng - en minst sagt trög start.

- De är inte riktigt i form just nu, men kommer naturligtvis att tillhöra topplagen längre fram, säger Isaksson.

”Vi har väl tagit fler poäng än Bollnäs...

Många tyckte inför elitserien att Broberg egentligen inte hörde hemma i bland Sveriges åtta bästa. Hammarbytränaren Stefan Karlsson var en av dem som tvivlade på Söderhamnslaget.

- Jag tror faktiskt att Bollnäs hade klarat sig betydligt bättre i Elitserien än vad Broberg kommer att göra, sa Karlsson efter allsvenskans avslutningsomgång.

Segern mot Hammarby var ett kvitto på att Broberg på allvar kan slåss bland de bästa.

- Två segrar hittills, på tre matcher har vi väl tagit fler poäng än vad Bollnäs någonsin gjort i Elitserien, säger Peter Isaksson.

Sportbladet ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy