Karlsson bakom Gripenseger

SPORTBLADET

Två nya mål av Lasse Karlsson

Efter tre inledande förluster vann Gripen sin första superallsvenska match när laget mötte Västanfors i Fagersta. Efter en jämn första halvlek drog trollhättelaget efter paus ifrån och vann med 6-1.

Världens bästa bandy-Karlsson, Hammarbys, David utökade under onsdagen sin skytteligaledning genom att göra tre mål (totalt 46 hittills) på Zinkensdamms IP i Stockholm. I skymundan fortsatte samtidigt Gripens favorit-Karlsson, Lasse, att producera fullträffar. Mot Västanfors blev det två mål. Totalt har 27-åringen nu gjort 19 mål - imponerande med tanke på att han spelar i ett lag som bara tagit fyra segrar under hela säsongen.

- Jag har ju själv, om än sporadiskt, spelat i Hammarby (säsongen 2001/2002) och vet vad det handlar om. Spelar du i ett topplag får du lägen hela tiden, här måste du fokusera på de få chanser du får, säger Karlsson.

Starten av Superallsvenskan har varit tung för Gripen. Segern mot Västanfors var mer än välkommen.

- Vi har haft lite otur i två matcher då vi förlorat med uddamålet, så det känns förbannat bra att vi kunde vinna idag, säger Karlsson.

Allsvenskan slutade i turbulens för trollhättelaget som dagarna efter nyår bytte tränare. Trots att det varit tunnsått med segrar den senaste tiden menar Karlsson att den nye tränaren Ingemar Sixtensson betytt en hel del för laget.

- Det är mer struktur på det vi gör nu, mer ordning och reda.

På fredag möter Gripen Motala i en mycket viktig match. Vinner Gripen hemma på Slättbergsbanan är avståndet ner till nedflyttningsstrecket plötsligt fyra poäng.

- Jag är helt övertygad om att vi kommer att klara oss kvar. Vi är alldeles för bra för att åka ur, säger Lasse Karlsson.

Fakta:

Västanfors-Gripen 1-6 (1-1)

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy